Čo je botox na vlasy?

Obsah:

  • Obsahuje Botox na vlasy botox?
  • Ako vlasový botox funguje?
  • Výhody botoxu na vlasy
  • Kto môže používať botox na vlasy?
  • Čo sa deje počas aplikácie?
  • Aká je účinnosť botoxu na vlasy?
  • Je botox na vlasy bezpečný?
  • Botox na vlasy vs. keratín
  • Záver

botox na vlasy


Keď sa povie vrásky, možno si predstavíte onabotulinumtoxín A (botox), bežný liek na predpis, ktorý niektorí ľudia používajú na vyhladenie vrások. Ale čo botox na vlasy?

Vlasy na hlave s pribúdajúcim vekom strácajú plnosť a pružnosť, rovnako ako vaša pokožka. Nové vlasové prípravky sa predávajú ako botox na vlasy, pretože majú pomôcť vyplniť vlasy, urobiť ich hladkými a znížiť ich krepovatenie.

Obsahuje Botox na vlasy botox?

Botox na vlasy v skutočnosti neobsahuje zložku botulotoxín, ktorá je hlavnou zložkou Botoxu. Namiesto toho ide o názov vychádzajúci z toho, ako výrobok funguje. Tak ako botox funguje tak, že uvoľňuje svaly a vyhladzuje pokožku, "botox na vlasy" funguje tak, že vypĺňa jednotlivé vlákna vlasov, čím im pomáha dodať plnosť a vyhladiť ich.

Ako vlasový botox funguje?

Vlasový botox je vlastne hĺbkové ošetrenie, ktoré pokrýva vlasové vlákna výplňou, napríklad keratínom. Ošetrenie vyplní všetky poškodené alebo tenké miesta na každom vlasovom vlákne, aby vlasy vyzerali plnšie a lesklejšie.

Zložky sa líšia v závislosti od výrobku.

Výhody botoxu na vlasy

Neexistuje žiadny stanovený zoznam zložiek, ktoré musí ošetrenie obsahovať, aby sa mohlo nazývať "vlasový botox". Keďže zložky sa často menia v závislosti od značky výrobku, je ťažké presne povedať, aký prínos by mohol mať pre vlasy. Tu sa dozviete, ako môžu tieto zložky potenciálne prospievať vlasom:

  • Bojuje proti voľným radikálom: Kaviárový olej obsahuje vitamíny, ktoré sú dôležité v boji proti poškodeniu voľnými radikálmi. Voľné radikály sú v prostredí a telo produkuje prirodzený antioxidant, ktorý bojuje proti voľným radikálom. Ale ako telo starne, jeho obranný mechanizmus sa oslabuje a voľné radikály začínajú útočiť na vlasy, čo spôsobuje oxidačný stres v starnúcich vlasoch (čo znamená, že degraduje alebo starne vlasy). Vlasový botox obsahuje antioxidanty, vitamín B5 a vitamín E, ktoré bojujú proti voľným radikálom.
  • Opravuje poškodené vlasy: Proteíny sú kľúčové pre vlasy, ktoré sú suché, polámané, krehké alebo poškodené chemickými procesmi a tepelným stylingom. Najúčinnejšie by bolo jesť vyváženú stravu s obsahom bielkovín, ale bielkoviny možno do prameňov aplikovať aj prostredníctvom kúr a šampónov.
  • Dodáva vlhkosť: Vlasy potrebujú vlhkosť a hydratáciu, aby zostali zdravé a nelámali sa, a hĺbkové ošetrenia, ako je napríklad vlasový botox, sú kľúčom k hydratácii prameňov a zlepšeniu ich pružnosti.
  • Obnovuje jemnosť a lesk: Ak sú vaše vlasy matné, drsné a potrebujú výživné oleje, toto hĺbkové ošetrenie im pomôže obnoviť jemnosť a dodať lesk.
  • Vyhladzuje pramene: Vďaka olejom, ktoré pomáhajú utesniť vlasovú kutikulu, dokáže vlasový botox premeniť aj tie najpoškodenejšie vlasy na hladké, plnšie pramene s menším krepovatením.

Kto môže používať botox na vlasy?

Botox na vlasy môžete použiť, ak máte:

Vo všeobecnosti sa botox na vlasy považuje za bezpečný pre akýkoľvek typ vlasov.

Čo sa deje počas aplikácie?

Pri botoxe na vlasy sa nepoužívajú žiadne injekcie. Namiesto toho ide o kondicionér, ktorý sa aplikuje priamo do prameňov vašich vlasov. Na ošetrenie môžete ísť do kaderníckeho salónu alebo si zakúpiť prípravky na aplikáciu doma.

Ošetrenie sa začína šampónom, ktorý otvorí vlasové kutikuly a pripraví pramene na kondicionovanie. Botox sa potom aplikuje na pramene vlasov vmasírovaním prípravku od korienkov ku končekom. Ošetrenie sa ponechá na mokrých vlasoch určitý čas, zvyčajne 20 až 90 minút.

Niektorí kaderníci sa môžu rozhodnúť produkt opláchnuť pred vysušením a narovnaním vlasov žehličkou. Iní kaderníci môžu nechať prípravok na vlasoch počas sušenia a narovnávania vlasov, aby prípravok lepšie prenikol do prameňov vlasov.

Výsledky ošetrenia vlasov prípravkom Botox uvidíte okamžite po vysušení vlasov.

Aká je účinnosť botoxu na vlasy?

Vlasový botox je v súčasnosti populárnym trendom a existuje mnoho domácich verzií, ktoré tvrdia, že sú skutočné. Je ťažké zistiť, ako dobre tieto produkty fungujú a či sú ich zložky kvalitné.

Najlepšou možnosťou, ako dosiahnuť dobré výsledky, by bolo navštíviť dôveryhodný salón a požiadať tamojšieho kaderníka o odporúčania na ošetrenie. Kaderníci môžu nakupovať výrobky od overených predajcov, takže vedia, že dostávajú tie najlepšie výrobky od dôveryhodných predajcov.

Účinky botoxu na vlasy majú trvať 2 až 4 mesiace, hoci presný časový rámec sa u jednotlivých osôb líši. Na zachovanie výsledkov sa odporúča používať šampón s nízkym obsahom sulfátov alebo bez sulfátov.

Je botox na vlasy bezpečný?

Výrobok sa považuje za bezpečný na použitie, hoci ako pri každom ošetrení vlasov existuje riziko podráždenia pokožky alebo alergickej reakcie. Aby sa znížilo riziko škodlivých vedľajších účinkov, ošetrenie by nemalo prísť do kontaktu s pokožkou.

Nemýľte si ho s keratínovou kúrou, čo je chemická kúra, ktorá uhladzuje vlasy a zbavuje ich krepovatenia, vlasový botox je nechemická, hĺbkovo kondicionujúca kúra, ktorá umožňuje, aby vaše vlasy boli hladšie a hydratovanejšie. Mnohé keratínové ošetrenia obsahujú chemickú látku formaldehyd, ktorá sa používa na uzamknutie a zmrazenie vlasových vlákien do rovnej polohy, zatiaľ čo vlasový botox dodáva vlasom prírodné zložky.

Botox na vlasy vs. keratín

Keratínové ošetrenia sú chemické ošetrenia, ktoré často obsahujú formaldehyd. Formaldehyd sa používa na "uzamknutie" alebo "zmrazenie" prameňov vlasov do rovnej polohy, aby sa udržali hladké. Hoci formaldehyd používaný pri týchto ošetreniach vyvoláva určité obavy, pretože formaldehyd je karcinogén, prináša dlhodobé výsledky.

Keratínové vlasové kúry sú zvyčajne o niečo lacnejšie, ak si ich kúpite sami.

Na druhej strane, botox na vlasy je len kondicionérom a pri jeho pôsobení sa nepoužívajú chemické reakcie. Botoxové ošetrenie vlasov neobsahuje žiadny formaldehyd.

Záver

Ak hľadáte riešenie na vyhladenie vlasov a ich plnší a lesklejší vzhľad, môže vám pomôcť botoxová kúra vlasov. Pripravte sa na to, že utratíte niekoľko stoviek a navštívte dôveryhodný salón, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.

Hoci vlasový botox v skutočnosti nepoužíva skutočný botox, prináša množstvo prírodných, vlasy vyživujúcich zložiek. Vitamíny, antioxidanty a proteíny spoločne napravujú poškodenia, bojujú proti oxidačnému stresu, obnovujú každý prameň vlasov a dodávajú im prirodzený lesk a žiarivosť. Navyše, z tohto druhu ošetrenia môže mať prospech každý a nemá prakticky žiadne nevýhody, takže na rozdiel od zvažovania možností, či si nechať aplikovať skutočný botox, by rozhodovanie o botoxe na vlasy nemalo byť takým veľkým rozhodnutím.

Späť do obchodu