6 spôsobov, ako dodať matným vlasom lesk

Obsah:

  • Čo spôsobuje matné vlasy?
  • Prostriedky na matné vlasy
  • Ďalšie užitočné tipy na oživenie vlasov
  • Záver

vlasy7

Mdlé vlasy majú tendenciu postrádať vlhkosť, lesk a telo. Môže to byť spôsobené mnohými faktormi, napríklad používaním nesprávnych výrobkov, nedostatočným prísunom živín v strave alebo nadmerným používaním drsných chemikálií či techník.

Našťastie existujú spôsoby, ako oživiť matne vyzerajúce vlasy. Zavedením niektorých nových techník a domácich prostriedkov a používaním správnych druhov výrobkov je možné premeniť vlasy bez života na zdravšie, lesklejšie a ľahšie upraviteľné.

Nie ste si istí, kde začať? Žiadny problém. Požiadali sme odborníkov, aby sa podelili o svoje tipy, ako dosiahnuť, aby matné vlasy žiarili.

Čo spôsobuje matné vlasy?

Matné vlasy majú tendenciu mať určité vlastnosti: Zvyčajne im chýba lesk, sú drsné alebo hrubé a môžu vyzerať krepaté alebo ťažké.

K matným vlasom dochádza z rôznych dôvodov, vrátane:

  • nesprávne techniky starostlivosti o vlasy
  • strava s nedostatkom kľúčových živín
  • príliš veľa slnečného žiarenia alebo tepelného stylingu
  • nadmerná úprava vlasov drsnými chemikáliami
  • podmienky prostredia, napríklad suchý alebo studený vzduch
  • používanie príliš veľkého množstva produktov alebo nesprávnych produktov

Mnohé tehotné ženy navyše uvádzajú, že ich trápia problémy s vlasmi, ako sú matné a lámavé vlasy. Dobrou správou je, že je to zvyčajne dočasné a spôsobené hormonálnymi zmenami.

vlasy5

Prostriedky na matné vlasy

Takmer každý sa niekedy stretne s matnými a nevýraznými vlasmi. Počasie, strava a celkový pocit pohody môžu ovplyvniť zdravie a vitalitu vašich vlasov.

Nasledujúcich šesť prostriedkov od odborníkov je obzvlášť užitočných na to, aby ste sa zbavili matne vyzerajúcich vlasov a zaistili, že vaše vlasy budú vyzerať čo najzdravšie bez ohľadu na okolnosti.

 1. Vyčistite si vlasy pomocou jedlej sódy

Vlasy môžu byť časom matné, pretože sa na nich usadzujú nánosy a zvyšky z používania produktov. 

Na čo teda slúži prečisťujúca kúra? V podstate vám pomôže zbaviť sa nánosov produktov, zvyškov tvrdej vody a akéhokoľvek znečistenia, ktoré sa nahromadilo na vašich vlasoch a pokožke hlavy.

Keď sú vaše vlasy a pokožka hlavy vystavené týmto prvkom, môžu sa hromadiť a blokovať prirodzený tok olejov a živín do vlasového stvolu. Ak sa tak stane, môže to oslabiť vaše vlasy a spôsobiť, že budú vyzerať matne a bez života.

Odstránením zvyškov produktov a prostredia môžu čistiace kúry pomôcť uvoľniť vlasové folikuly a zabezpečiť, aby vaše vlasy dostávali živiny a prírodné oleje, ktoré potrebujú na to, aby sa leskli a prosperovali.

Môžete použiť čistiaci šampón alebo môžete vyskúšať domácu kúru, ako je tá, ktorá je uvedená nižšie.

Odporúča sa používať tento prostriedok z jedlej sódy dva až trikrát mesačne, ak máte husté a hrubé vlasy. Ak máte jemnejšie vlasy, môžete medzi jednotlivými kúrami počkať dlhšie.

Ako používať:

(Pri kratších vlasoch použite 2 lyžice, pri dlhších 4 lyžice.) Vmiešajte vodu, kým sa sóda nezmení na pastu.

Vmasírujte pastu z jedlej sódy do korienkov a pokožky hlavy a potom postupujte ku končekom vlasov. Dbajte na to, aby ste pastu postupne vmasírovali do vlasového stvolu.

Na rozotretie pasty po vlasoch použite hrebeň so širokými zubami.

Nechajte pastu vo vlasoch pôsobiť približne 5 minút, potom vlasy dôkladne opláchnite a použite svoj obľúbený kondicionér.

2. Oživte suché vlasy olejom

Ak máte pocit suchých vlasov, kaderníčka celebrít Michelle Parkesová, majiteľka salónu Core, odporúča zvýšiť vlhkosť kondicionéru pridaním prenikavej sily liečivého oleja, napríklad kokosového alebo marockého arganového oleja.

Ako používať:

Zmiešajte vybraný olej s kondicionérom. Množstvo oleja závisí od štruktúry vašich vlasov. Vyskúšajte rôzne množstvá, kým nedosiahnete požadované výsledky.

Kondicionér aplikujte ako zvyčajne.

Nechajte ho pôsobiť o niečo dlhšie ako bežný kondicionér, aby sa mohol vstrebať, a potom vlasy dôkladne opláchnite.

Ak chcete do vlasov dostať extra vlhkosť, môžete skúsiť použiť olej samostatne namiesto jeho zmiešania s kondicionérom. Môže to byť užitočné, ak sú vaše vlasy obzvlášť suché a krepaté.

Na skutočne hĺbkové ošetrenie Parkes odporúča naniesť olej na suché vlasy pred spaním.

"Keď sú vlasy mokré, akoby ste práve vyšli zo sprchy, zabaľte si ich alebo si zakryte hlavu sprchovou čiapkou a choďte spať," povedala. "Keď si ráno umyjete vlasy, budete prekvapení výsledkom."

3. Dodajte vlasom lesk pomocou spreja

Ak hľadáte spôsob, ako rýchlo zvýšiť lesk svojich vlasov, Parkesová navrhla použiť sprej na lesk vlasov. Tieto výrobky sú vyvinuté tak, aby pomáhali obnoviť lesk a redukovať krepovatenie.

O odporúčanie produktu môžete požiadať svojho kaderníka.

Ako používať:

Upravte si vlasy ako zvyčajne.

Zľahka nastriekajte prípravok na celé vlasy. Stačí málo, ak ho nastriekate príliš veľa, vlasy môžu vyzerať mastne.

Sprej používajte počas celého dňa, aby ste skrotili poletovanie vlasov a dodali im viac lesku.

4. Vyskúšajte doplnky

Mdlé alebo suché vlasy môžete ošetriť aj zvnútra. Preto  stylistka, odporúča užívať vitamínové a minerálne doplnky, ktoré si môžete kúpiť online.

5. Venujte pozornosť vyhrievacím nástrojom

Tepelné stylingové nástroje môžu poškodiť vaše vlasy, najmä ak sú jemné. Jemné vlasy sa ľahko spália, ak nastavíte príliš vysokú teplotu vyhrievacích nástrojov, upozorňuje Rivera. "Príliš vysoká teplota nikdy nie je dobrý nápad," povedala.

Podľa jednej štúdie spôsobuje používanie sušiča vlasov väčšie povrchové poškodenie vlasov ako prirodzené sušenie. Riziko poškodenia vlasov teplom môžete znížiť tak, že budete fén držať aspoň 6 cm od hlavy a budete ho udržiavať v pohybe.

Ak chcete ešte viac obmedziť akékoľvek poškodenie, zmiernite frekvenciu používania tepelných stylingových nástrojov a vždy, keď je to možné, znížte nastavenie teploty.

6. Používajte zvlhčovač vzduchu

Vnútorné vykurovanie môže spôsobiť, že vaše vlasy budú v chladnejších mesiacoch vyzerať obzvlášť matne a bez života. Suchý vzduch v interiéri môže tiež zhoršovať niektoré zdravotné ťažkosti, ako je bežné prechladnutie, alergie a suchá pokožka.

Na boj proti vysušujúcemu účinku tepla v interiéri odborníci na starostlivosť o vlasy odporúčajú používať zvlhčovač vzduchu. Zvlhčovač vzduchu môže pridaním vlhkosti do vzduchu pomôcť zabrániť tomu, aby vaše vlasy stratili vlhkosť a vyzerali matne a sucho.

Ďalšie užitočné tipy na oživenie vlasov

  • Spite na saténe. Jednou z jednoduchých zmien, ktorú môžete urobiť, je výmena súčasného poťahu vankúša za saténovú obliečku. Diaz-Santinová uviedla, že spanie na saténe spôsobuje menšie trenie, vďaka čomu sú vaše vlasy hladšie a zdravšie.
  • Používajte správne štetiny. Michael Canalé, kolorista celebrít, odporúča používať kefu na vlasy, ktorá má kančie štetiny, nie kovové. Podľa Canalého majú kančie štetiny schopnosť uzatvárať vlasovú kutikulu a vytvárať viac lesku.
  • Vyskúšajte trochu slnečnicového oleja. Diaz-Santinová uviedla, že slnečnicový olej je skvelým zdrojom vitamínov a omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Navyše ľahko preniká do pokožky hlavy. Pri najbližšom umývaní vlasov môžete vyskúšať hydratovať vlasy a pokožku hlavy malým množstvom slnečnicového oleja.
  • Obmedzte chemické ošetrenia. Dermatologická akadémia odporúča rozložiť si zákroky, ako je farbenie, trvalá ondulácia a relaxácia. Snažte sa predĺžiť čas medzi jednotlivými zásahmi aspoň na 8 týždňov, najmä v suchších zimných mesiacoch. A medzi jednotlivými typmi ošetrení, ako je relaxácia a farbenie, by ste mali počkať aspoň 2 týždne.

Záver

Mdlé vlasy môžu byť spôsobené mnohými faktormi. K suchým vlasom bez života môžu prispieť nánosy produktov, faktory prostredia a nadmerný styling.

Našťastie existujú spôsoby, ako vlasom dodať viac lesku a prirodzeného lesku. Pomôcť môže používanie základných domácich prostriedkov, vyskúšanie produktov na zvýšenie lesku a vyživovanie vlasov zvnútra. Prospešné môže byť aj vyhýbanie sa prílišnému teplu a rozmiestnenie chemických ošetrení.

Ak nezaznamenáte žiadne zlepšenie lesku alebo zdravia svojich vlasov, dohodnite si stretnutie s kaderníkom. Pomôže vám určiť najlepšie produkty a prostriedky pre váš typ vlasov.

Späť do obchodu