7 výhod kolagénu pre mužov

OBSAH:

  • Tvorba kolagénu sa s vekom spomaľuje
  • Hlavné výhody kolagénu pre mužov
  • Aký je najlepší kolagén pre mužov?
  • Koľko kolagénu by ste mali užívať?

kolagen pre muzov

 

Je pochopiteľné, že mnohí muži si myslia, že kolagén je určený len pre ženy, pretože sa spája s vlasmi, pokožkou, nechtami, pleťovými vodami, elixírmi a kozmetikou.

No... zamyslite sa ešte raz.

Tento článok ukazuje 7 z mnohých výhod, ktoré kolagén ponúka mužom, vrátane:

V našom článku o kolagéne sa snažíme rozptýliť nedorozumenia a dezinformácie, ktoré obklopujú tému kolagénu, najmä tie, ktoré hovoria, že kolagén je len pre ženy. Ako veľmi sa mýli! Kolagén je pre mužov rovnako ako pre ženy!

Či už sme muži, ženy alebo nebinárni, všetci sme ľudia. To znamená, že všetci sa skladáme približne z 25 % z bielkovín, všetci starneme a od dvadsiatky sa nám postupne znižuje hladina kolagénu. Inými slovami, výhody pre mužov užívajúcich kolagénový proteínový doplnok sú rovnako bohaté a relevantné pre každého bez ohľadu na pohlavie.

Ale skôr než sa vrhneme priamo na všetky šťavnaté výhody, pozrime sa rýchlo na niektoré základné informácie.

Tvorba kolagénu sa s vekom spomaľuje

V skutočnosti môže produkciu znižovať viacero faktorov, nielen vek. Patria medzi ne:

  • vystavenie UV žiareniu
  • fajčenie
  • Konzumácia príliš veľkého množstva cukru
  • Zlý životný štýl
  • nedostatok pohybu alebo naopak príliš veľa pohybu

Všetky tieto faktory prispievajú k nižším hladinám, preto sú dôležité doplnky stravy.

Hlavné výhody kolagénu pre mužov

1. Kolagén môže pomôcť chrániť zdravie mužského srdca

Obsahuje totiž dve zložky, ktoré by mohli prispieť k zdraviu srdca:

  • Aminokyselina nazývaná prolín, ktorá pôsobí na odstraňovanie tuku alebo plaku, ktorý sa hromadí v tepnách, a na kontrolu krvného tlaku
  • arginín, ďalšiu aminokyselinu, ktorá môže napomáhať krvnému obehu tým, že rozširuje tepny a uvoľňuje cievy.

Okrem toho, hoci je potrebný ďalší výskum, malá štúdia na vzorke skupiny užívajúcej kolagénový tripeptid počas šiestich mesiacov zaznamenala zníženie tuhosti tepien a zníženie hladiny "zlého" cholesterolu.

2. Kolagén na vypadávanie vlasov u mužov

Pokiaľ ide o naše vlasy, špecifickou bielkovinou zodpovednou za udržiavanie ich štruktúry a kvality je keratín. Ako starneme a keratínu ubúda, vlasy sú často redšie, slabšie a niekedy aj hrubšie. Kolagén obsahuje 18 aminokyselín vo veľmi ľahko vstrebateľnej forme a niektoré z týchto aminokyselín sú životne dôležité pre produkciu keratínu, takže doplnok môže byť kľúčom k udržaniu optimálneho stavu vlasov.

A čo plešatenie?

Je to téma, ktorá môže mnohým mužom naháňať strach. Vypadávanie vlasov.

Ako už bolo spomenuté, keratín pomáha udržiavať vlasy silné a podporovať ich rast. Ak však pôjdeme ešte o krok ďalej, štúdia v Japonsku zistila, že zníženie množstva istého typu kolagénu XVII v blízkosti stoniek vlasových folikulov súvisí s vypadávaním vlasov. Štúdia skúmala myši vo veku, keď zvyčajne začínajú strácať vlasy. Zistilo sa, že u tých, ktorým chýbal typ XVII, sa poškodené kmeňové bunky zmenili na kožné bunky, ktoré sa od tela odtrhávajú ako lupiny, čím prispievajú k zmenšovaniu vlasových folikulov a nakoniec k vypadávaniu vlasov.

Na základe toho, že aminokyseliny sú nevyhnutné na stimuláciu a podporu vlasových folikulov a produkcie keratínu, má preto zmysel zabezpečiť, aby vaša strava obsahovala kvalitný zdroj týchto bielkovín, aby ste potenciálne predišli vypadávaniu vlasov a udržali si zdravú hlavu.

3. Kolagén pre mužskú pokožku

Kolagén sa nachádza v dermis pokožky, kde rastú nové bunky. Pomáha nahrádzať staré a odumreté kožné bunky. Celkový obsah na jednotku plochy povrchu pokožky však klesá približne o jedno percento ročne. Keď sa to stane, pokožka sa stáva slabšou, a preto je náchylnejšia na tvorbu jemných liniek a vrások.

Užívanie kolagénových doplnkov (a ich kombinácia so zdravým životným štýlom - ako je konzumácia kvalitných potravín, pitie veľkého množstva vody, pohyb, menej stresu, minimalizácia toxínov, používanie prírodných opaľovacích krémov) teda môže pomôcť udržať ich hladinu a lepšie brániť pokožku pred týmto zhoršovaním.

4. Syndróm deravého čreva

V podstate môže pomôcť tým, že udržiava črevné steny pevné, čím znižuje možnosť ich úniku toxínov do krvného obehu, ako aj straty životne dôležitých živín zo žalúdka.

5. Kolagén a metabolizmus

Pravdepodobne ste už počuli o glycíne? Je to veľmi významná aminokyselina prítomná v kolagéne a zodpovedná za budovanie svalového tkaniva a zlepšovanie jeho hmotnosti, ktorá potom pomáha telu premieňať potravu na energiu.

6. Kolagén a svalová hmota

Štúdia na malej vzorke mužov ukazuje sľubné výsledky, pokiaľ ide o kolagén stimulujúci tvorbu bielkovín potrebných na rast svalov. Táto konkrétna štúdia sa zamerala na starších mužov, ktorí kombinovali doplnky s odporovým tréningom. Kto teda potrebuje hodiny a hodiny v posilňovni...?!

7. Kolagén a kĺby

Vydávajú vaše kosti na hodine spinningu pre mužov počuteľné zvuky? Cítia sa kĺby s každou prichádzajúcou zimou čoraz chúlostivejšie?

Kolagén typu II sa nachádza v chrupavkách, kostiach a väzoch spolu s mnohými ďalšími časťami tela. Pomáha pri raste a obnove tkaniva chrupavky, ako aj pri zmierňovaní zápalov a bolesti kĺbov. Keď sa hladina typu II zníži, zvýši sa zápal kĺbov, ich citlivosť a príznaky vŕzgania.

Rastúci počet medicínskych dôkazov "poskytuje odôvodnenie" pre užívanie doplnkov stravy osobami trpiacimi osteoartrózou.

Aký je najlepší kolagén pre mužov?

Nuž, sme presvedčení, že je to kolagén v prášku Coloxio Complex .Prečo? Pretože používame len 100 % čisté zložky a 100 % čistý hydrolyzovaný kolagén.

Všetky naše výrobky obsahujú kolagén s certifikátom.

Koľko kolagénu by ste mali užívať?

Odporúčame dennú dávku 6,57 g, čo je jeden sáčok colagénu. 

Napriek tomu sme každý iný a niektorí ľudia môžu potrebovať viac kvôli cvičebnému režimu. Iní môžu potrebovať menej zo zdravotných alebo iných osobných dôvodov.

Kľúčom k úspechu je dôslednosť a vytrvalosť, takže stačí užívať svoju porciu každý deň a byť trpezlivý, aby ste dosiahli výsledky. Kolagén je bielkovina a bielkoviny sú stavebnými prvkami, ktoré naše telo využíva na liečenie, rast, obnovu a omladenie. Niekedy to, na čo naše telo potrebuje bielkoviny, nie je vždy viditeľné navonok. Môže sa zvýšiť hustota kostí, zlepšiť pevnosť a pružnosť väzov, optimalizovať zdravie mozgu, srdca a iných orgánov. Kolagénové bielkoviny sa nemusia prejavovať len vo vlasoch, koži nechtoch a svaloch!

Pokiaľ ide o spôsob užívania kolagénu, naše prášky sú navrhnuté tak, aby vám poskytli maximálnu voľnosť a flexibilitu. Môžete ho užívať naraz, napríklad v smoothie alebo džúse, alebo si ho môžete rozložiť na celý deň. Do rannej kávy, kaše, polievky alebo dokonca do večerného jedla. Špagety Bolognese sú v našom tíme obľúbené. Je úplne flexibilná a všestranná a navrhnutá tak, aby vyhovovala vašim chutiam a potrebám.

A nakoniec, buďte trpezliví.

Môže trvať až 8-12 týždňov, kým zaznamenáte výhody, pretože naše telo sa často lieči zvnútra, ale niektorí naši zákazníci hlásia zmeny v priebehu niekoľkých dní.

 

Späť do obchodu