Liečia brusnice infekcie močových ciest?

Obsah:

  • Príznaky
  • Existuje niekoľko spôsobov, ako pridať brusnice do svojho jedálnička. 

 

Kedy populácia konzumuje viac brusníc a pije viac brusnicovej šťavy ako počas sviatkov? Niektorí ľudia, ktorí trpia infekciami močových ciest (IMC), si každý deň dajú trochu brusnicovej šťavy alebo dokonca brusnicovú tabletku.

Infekcie močových ciest sú časté, v skutočnosti sú druhou najčastejšou infekciou, pre ktorú ľudia vyhľadávajú liečbu.

Počas života má žena päťdesiatpercentnú pravdepodobnosť, že bude mať infekciu močového mechúra. Tieto nepríjemné infekcie však nehrozia len ženám, infekcie močového mechúra majú aj muži. U žien je to len častejšie, pretože majú v porovnaní s mužmi kratšiu močovú trubicu, a to uľahčuje baktériám dostať sa do močového mechúra.

Najčastejšou príčinou infekcie močových ciest sú baktérie, ale cez močovú trubicu sa do močového mechúra môžu dostať aj vírusy a dokonca aj kvasinky, ktoré spôsobujú infekciu.

Existuje aj niekoľko zdravotných stavov, ktoré môžu zvýšiť riziko vzniku infekcie močových ciest. Jedinci s cukrovkou sú vystavení vyššiemu riziku, s pribúdajúcim vekom sa riziko zvyšuje a ženy v menopauze môžu mať vyšší výskyt. Riziko môže zvýšiť aj pohlavný styk a riziko vzniku infekcie močových ciest môžu zvýšiť aj črevné ťažkosti, ako je zápcha alebo riedka stolica. Je dôležité uvedomiť si príznaky a symptómy hroziacej infekcie močového mechúra, pretože ak ju zachytíte včas, nemusíte potrebovať lekársky zásah.

aaurohelpforte

Príznaky

Medzi skoré príznaky infekcie močového mechúra patria:

  • Naliehavé nutkanie na močenie
  • Nepríjemný pocit - bolestivý alebo pálivý pocit počas močenia
  • Frekvencia - časté navštevovanie toalety, aj keď je moču málo

Medzi pokročilé príznaky patria:

  • Silnejšia naliehavosť a frekvencia
  • Zakalený, tmavý, zapáchajúci alebo krvavý moč
  • ťažkosti s močením a úplným vyprázdnením močového mechúra
  • Horúčka
  • nevoľnosť alebo bolesť chrbta

Prvú líniu liečby pri podozrení na infekciu močových ciest môžete začať doma - začnite zvýšenou konzumáciou tekutín. Uistite sa, že močový mechúr vyprázdňujete často a úplne. A nakoniec pridajte do svojho jedálnička trochu brusníc. Je fraška, že brusnice vyliečia zápal močových ciest; nezabijú baktérie.

Faktom však je, že brusnicová šťava môže byť súčasťou liečby, pretože brusnica skutočne zabraňuje priľnutiu baktérií k stene močového mechúra, čo umožňuje telu vyhrať boj s infekciou. Niektoré štúdie ukazujú, že zabezpečuje až 80 % zníženie priľnavosti baktérií. Brusnice teda síce nezabíjajú baktérie, ale znemožňujú im prichytiť sa na stene močového mechúra a baktérie tak môžu ľahšie prejsť a odísť z močového mechúra. Preto sa preukázalo, že brusnice znižujú riziko symptomatickej infekcie močových ciest približne o 40 %.

Prečítajte si tiež : 6 domácich pomocníkov na zápal močových ciest.

Existuje niekoľko spôsobov, ako pridať brusnice do svojho jedálnička.

Každý deň môžete vypiť jeden 8decový pohár brusnicovej šťavy alebo tí, ktorí nemajú radi brusnicovú šťavu alebo si strážia príjem cukru, môžu užívať brusnicové tablety, pričom jedna tableta by mala zodpovedať jednému osemuncovému poháru.

Obe obsahujú účinnú látku proantokyanidíny. Práve tá pomáha predchádzať infekcii. Infekcie močového mechúra môžu zmiznúť samé - najmä ak ich zachytíte dostatočne skoroa ak môžete užívať dostatok brusníc, ktoré vám pomôžu bojovať proti nim.

Ak sa vám po vykonaní týchto krokov stále nedarí dosiahnuť úľavu od príznakov, navštívte svojho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, aby vám urobil vyšetrenie moču a prípadne kultiváciu. Ak máte viac ako tri infekcie za rok, mali by ste zvážiť vyšetrenie u urológa.

 

 

Späť do obchodu