Nedovoľte, aby vám zápal močových ciest zničil život

2-poruchy-mocoveho-ustroji-u-deti-752x440 (1)

Nie je to príjemné. Stále bežíať na toaletu a znášat bolesť pri močení. Pocit, že močový mechúr je stále plný, a bolesť v podbrušku. Toto sú príznaky infekcií močových ciest. Krv v moči je tiež zlým znamením. Či už ide o akútny zápal sprevádzaný prudkými bolesťami alebo chronický s miernou, ale dlhotrvajúcou bolesťou, nie je veľmi dobré ho podceňovať.

Keď urologické čaje a prípravky na podporu dobrej funkcie močových ciest nezaberajú, nezostáva nič iné, ako ísť k lekárovi s fľašou moču. Zápal sa našťastie dobre lieči antibiotikami. Potrebuje však týždeň alebo dva odpočinku a tepla.

 

Aké je nebezpečenstvo zanedbania liečby cystitídy?


Potom sa môže pridať vysoká teplota alebo horúčka a bolesť chrbta, kde sa nachádzajú obličky. Potom "jazdíme" aj pri zápale obličiek. Zápal močových ciest v pokročilom štádiu vedie aj k ďalším problémom, napríklad k samovoľnému úniku moču.

 

Prečo ženy trpia infekciami močových ciest viac ako muži?


Zápal je totiž väčšinou spôsobený baktériou Escherichia coli, ktorá sa nachádza v črevách. Ale beda mu, keď sa dostane z konečníka do močových ciest. Usadzuje sa tam, množí sa a vedie k zápalu. Ženy majú svoje intímne partie usporiadané tak, že vzdialenosť od konečníka k močovej trubici je oveľa kratšia ako u mužov.

Pri začínajúcom zápale, prípadne problémoch s močovými cestami, sa odporúča pitie urologických čajov a dostatočný príjem nesýtených tekutín. Pomôcť môže napríklad aj Echinacea alebo vitamín C, ktorý podporuje obranyschopnosť a okysľuje moč.

 

Chcete sa vyhnúť problémom s močovými cestami? Stačí dodržiavať päť jednoduchých zásad:

1. Hygiena

2. Nezanedbávajte pitný režim

3. Nebuďte hladní

4. Postarajte sa o dve imunity

5 Užívajte URO Help Forte

 

1. Predovšetkým hygiena
Čistota je dôležitá, preto sa umývajte, ale radšej v sprche ako vo vani. Môžeme si tiež pomôcť antibakteriálnymi umývacími gélmi určenými na intímne oblasti. Samozrejme, utieranie po vyprázdnení by malo byť samozrejmosťou. Určite nie je vhodné zadržiavať moč a dávať baktériám čas, aby sa usadili v močovom mechúre.

Dôsledná hygiena sa oplatí aj počas menštruácie (pravidelná výmena tampónov a vložiek). Zápal sa môže prenášať aj pohlavným stykom, preto je vhodné pred a po pohlavnom styku sa vymočiť, aby sa prípadné baktérie z močovej trubice vyplavili. A osprchujte sa.

 

2. Nezanedbávajte pitný režim
Celkovo dva a pol až tri litre tekutín, aspoň toľko by ste mali vypiť za deň, v horúcom počasí alebo pri námahe určite viac. Má to svoju logiku. Tí, ktorí málo pijú, si dostatočne nevyplachujú močové cesty. A potom vytvárajú prostredie, v ktorom sa baktérie usadzujú a množia. Dôležité je, čo pijeme - samozrejme, najlepšia je čistá alebo minerálna voda a slabé čaje. Tí, ktorí sú náchylní na zápaly močových ciest, by mali zabudnúť na silnú kávu, tvrdý alkohol a nemali by to preháňať ani s bielym vínom, ktoré môže dráždiť močový mechúr. Nepriaznivý účinok majú aj príliš korenené jedlá.

 

3. Neprechladnite
Osoby náchylné na zápaly močových ciest by mali dbať na vhodné oblečenie do každého počasia. Syntetické materiály nahraďte bavlnou. Po cvičení alebo plávaní sa vždy prezlečte do suchého oblečenia. Po plávaní nezostávajte v mokrých plavkách, ale oblečte si suché. Ženy trpiace infekciami močových ciest si môžu pred plávaním vložiť špeciálny probiotický tampón.

 

4. Starajte sa o svoju imunitu
Infekciám močového mechúra možno predchádzať aj posilnením imunity. Môže sa zlepšiť zdravým životným štýlom, športovaním alebo prechádzkami v prírode. Pravidelná a zdravá strava s dostatkom ovocia a zeleniny tiež prispeje k lepšej imunite, rovnako ako kvalitný a dostatočný spánok. Pri snahe o lepšiu imunitu vám pomôžu aj vhodné doplnky stravy. Echinacea má napríklad priaznivý vplyv na imunitu aj zdravie močových ciest.

 

5. Užívajte URO Help Forte 


Zloženie URO Help Forte je ideálne pre tých, ktorí trpia zápalom močových ciest, či už akútnym alebo chronickým. Pomáha tiež predchádzať problémom s močovými cestami. Je vhodný pre deti od 3 rokov, dospelých a môžu ho používať aj tehotné a dojčiace ženy. Mali by ho používať sexuálne aktívne ženy s rizikom zápalu močových ciest alebo ľudia s oslabenou imunitou a opakovanými zápalmi

zapal močových ciest

 

Ako užívať URO Help Forte?

Prášok URO Help Forte sa ľahko rozpustí vo vode a pripraví nápoj s brusnicovou príchuťou. V jednom balení je 10 alebo 20 vrecúšok, ktoré si môžete vziať so sebou na cesty. URO Help Forte preto môže byť vždy po ruke na ochranu pred nepríjemným zápalom močových ciest a môže sa užiť pri prvých príznakoch.

 

Čo obsahuje URO Help Forte?

extrakt z kanadských brusníc, ktorý je mnohonásobne účinnejší ako bežne používané brusnicové extrakty. Brusnice pomáhajú pri odlupovaní baktérií zo sliznice močového mechúra a urýchľujú čistenie močových ciest. Jedno vrecko URO Help Forte obsahuje brusnicový extrakt zodpovedajúci 8,25 g čerstvých brusníc.

D-manóza - monosacharid, ktorý sa v malom množstve nachádza v niektorých druhoch ovocia (hrušky, jablká), bobuľovinách a rastlinách. Na rozdiel od iných cukrov sa po vstrebaní takmer úplne vylučuje v nezmenenej forme močom. Tam sa "viaže" na baktérie

Späť do obchodu