50 tipov na líčenie a Make up, ktoré musíte poznať

Obsah:

  • Všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako si urobiť make up sama ako profesionálny umelec.
  • Tipy na make up
  • Tipy na Make up pri nanášaní korektora
  • Tipy na Make up a aplikáciu púdru na tvár
  • Tipy na make up na nanášanie rúžu
  • Tipy na make up -  použitie bronzeru
  • Tipy na make up obočia
  • Tipy na make up aplikáciu očných tieňov
  • Tipy na na make up na nanášanie očných liniek
  • Tipy na na make up a líčenie na nanášanie korelov/Kajalu
  • Tipy na make up a nanášanie maskary
  • Tipy na ceruzku na pery a rúž
  • Štetce na make up
  • Chytré tipy a hacky na make up


Všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako si urobiť make up sama ako profesionálny umelec.

Či už ste začiatočníčka alebo expertka, tipy a triky na líčenie sa vždy hodia pre bezproblémový zážitok a zvládnutie nehody. Jednoduchý trik vám napríklad pomôže získať dokonalý dizajn krídel alebo mačacích očí pomocou očného tieňa. Možno vás prekvapí, že tú istú paletu očných tieňov môžete použiť na kontúrovanie lícnych kostí, vyplnenie obočia alebo zvýraznenie tváre. Pozrite sa teda na svoje kozmetické výrobky a zamyslite sa nad vytvorením majstrovského diela. Podkladová báza, podkladová báza, rúž alebo paleta na korekciu farieb - každý produkt na líčenie môžete použiť s nejakým trikom, aby ste vyzerali bezchybne a elegantne. Vďaka jednoduchým návodom a hackom bude tento článok vašou konečnou bránou k úžasnému vzhľadu krásy. Vyskúšajte tieto geniálne tipy na líčenie a získajte svoj najlepší vzhľad. Čítajte ďalej a dozviete sa viac!

 

 

 

1. Uistite sa, že vaša podkladová báza dopĺňa váš podkladový krém.


Či už ide o olej alebo vodu, váš podkladový krém a podkladová báza by mali mať rovnaký základ, inak sa budú navzájom odpudzovať alebo sa vám jednoducho zošmyknú z tváre, čo sťaží ich roztieranie. Dobrý začiatok zaručuje dobré zakončenie, preto sa uistite, že podkladový krém a základ bez námahy splynú, aby ste dosiahli čistý a jemný vzhľad.

2. Nechajte zmiznúť kurie oká.


Natretie malého množstva podkladového krému okolo očí výrazne minimalizuje vzhľad kurích ôk. Marin McCarthy, profesionálna umelkyňa a zakladateľka Marin Eve Makeup, odporúča používať hydratačný podkladový krém namiesto produktu na báze silikónu, ako sú podklady na vyplnenie pórov, a hovorí: " Menej produktu je viac v okolí očí, najmä na tenšej pleti s jemnými linkami. Ak potrebujete väčšie krytie, pracujte v tenkých vrstvách. Môj trik pri zrelých očiach je: hydratačný krém, hydratačný podkladový krém, tenké vrstvy korektora (bez podkladovej bázy pod ním) a malé množstvo sypkého púdru vtlačeného do pleti pomocou púdrového púdru."

Tipy na make up

Make up 2

3. Správna aplikácia pre správne krytie.


Všeobecne panuje názor, že pri nanášaní podkladového krému, ak chcete mať čisté krytie, by ste mali používať prsty. Ak však chcete plné krytie, mali by ste sa rozhodnúť pre štetec na podkladový krém. Je však dôležité poznamenať, že vzorec je kľúčom k dosiahnutiu požadovaného krytia bez ohľadu na štýl nanášania. Marin McCarthy poznamenáva: "Existujú úžasné podklady s čistým krytím, ako napríklad Charlotte tilbury beautiful skin alebo tónovaný spf, ktoré pravdepodobne nebudú schopné dosiahnuť plné krytie ani pomocou štetca." Ďalej dodáva: "Zistila som, že najlepšia aplikácia akéhokoľvek podkladu je rozotrieť ho na pleť prstami alebo štetcom a potom špongiou rozotrieť prípadné linky."

4. Vyhnite sa broskyňovým chumáčikom


Tajomstvo nanášania podkladovej bázy spočíva v používaní ťahov smerom nadol. Väčšina z nás má na tvári tenkú vrstvu vlasov a nanášanie podkladu ťahmi smerom nahor spôsobí, že pramienky vlasov vyniknú. Avšak aj pri dokonalom nalíčení budú pri správnom svetle viditeľné broskyňové chumáče. Najlepším spôsobom je odstránenie chĺpkov na tvári. Môžete sa rozhodnúť pre derma planing alebo použiť malý strojček na tvár s olejom, aby ste odstránili broskyňové chĺpky a získali prirodzený a dokonalý lesk.

Tipy na Make up pri nanášaní korektora

make up 1

 

5. Vytvorte kónický tvar.


Väčšina z nás je zvyknutá nanášať korektor v polkruhovom vzore pod oči, aby sa znížil vzhľad vačkov alebo opuchov. Ak však chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, naneste korektor pod oči v kužeľovitom vzore a predĺžte ho takmer až k miestu, kde sa končí nos. Nielenže sa tak lepšie zakryje, pretože sa ľahko rozotiera, ale pomôže aj pri kontúrovaní bokov nosa. Tu je jeden profesionálny tip od Marin McCarthy: "Skvelým spôsobom, ako pozdvihnúť tvár bez použitia príliš veľkého množstva produktu, je nanesenie kvapky pri vnútornom kútiku pod okom a línie pod uhlom smerom nahor, ktorá nasleduje po vonkajšom kútiku oka."

6. Paleta na korekciu farieb 


Pravdepodobne ste už počuli o zázraku zvanom farebná korekčná paleta. Tieto korektory rôznych odtieňov sa používajú na zrušenie nedostatkov na tvári. Napríklad zelený korektor sa používa na zrušenie akéhokoľvek začervenania, levanduľový na žlto tónované zafarbenie, broskyňový na modriny alebo modro tónované kruhy pod očami atď. Ak sa však náhle ocitnete bez palety na korekciu farieb alebo jednoducho chcete ušetriť, stačí zmiešať očný tieň vo farbe, ktorú chcete, aby váš korektor mal, s bežným korektorom - a voilá! Máte svoju šikovnú a lacnú paletu farebného korektora korektora. Upozorňujeme však, že primiešanie púdru do krémového zloženia môže zmeniť a zhustiť alebo vysušiť korektor. Marin navrhuje alternatívu k očným tieňom - rúž!

acoloxio

7. Poznajte dôležité ohniská.


Tento hack je určený pre dni, keď nestíhate alebo sa jednoducho cítite príliš leniví na to, aby ste korektor správne nanesli. Stačí naniesť trochu korektora, najlepšie štetcom, pod oči, do kútikov úst a v blízkosti nosa a môžete ísť. Ako uvádza Marin McCarthy: "Ideálne je zvýrazniť stred tváre."

 

Tipy na Make up a aplikáciu púdru na tvár

Make up 4_1

8. Poznajte správnu funkciu.


Existujú hlavne dva typy púdrov na tvár - sypký púder a lisovaný púder, pričom oba sa vyrábajú v orosenom a matnom prevedení. Je dôležité vedieť, ktorý z nich použiť na aký účel. Sypký púder sa v podstate používa na fixáciu make-upu a jeho dlhotrvajúcu výdrž. Hoci sa dodáva v tónovanej aj priesvitnej forme, najlepšie je používať na fixáciu make-upu bezfarebný priesvitný púder, pretože nenaruší farbu vášho podkladu a korektora. Lisovaný púder sa však najlepšie hodí na úpravu na cestách. Takisto orosený dodáva pleti žiarivý vzhľad a matný poskytuje porcelánový vzhľad s jemnou textúrou.

9. Vyberte si správny štetec.


Výsledok každého produktu na líčenie do veľkej miery závisí od aplikátora, a to platí najmä pre púdre. Na nanášanie púdru vždy používajte ten najnadýchanejší štetec, aký nájdete, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky.

Tipy na make up na nanášanie rúžu

make up 5

10. Tvárenka pod podkladovú bázu.


Toto je tiež šikovný spôsob, ako obrátiť poradie nanášania produktu, aby ste dosiahli zdrvujúce výsledky. Stačí, ak najprv nanesiete rúž a potom naň nanesiete podkladovú bázu. Konečný výsledok vyzerá, akoby ste zvnútra prirodzene žiarili. Uistite sa však, že ide o krémovú alebo tekutú rúž! Púdrová rúž pod podkladovou bázou by mohla spôsobiť nerovnomernosť.

11. Na rozmazanie použite papierový obrúsok.


Namiesto rozmazávania rúžu pomocou púdru použite papierový obrúsok. Po nanesení rúžu ho zľahka pritlačte na líčka a dočistite hubkou na líčenie alebo kozmetickým mixérom, aby ste dosiahli dokonalý rúž na líčkach.

12. Buďte opatrné s trblietavými rúžmi.


Je zložité dokonale vytiahnuť trblietavú rúž. V skutočnosti je dobré úplne vynechať trblietavé rúže, ak máte veľké póry, pupienky alebo iné príznaky problematickej pleti.

 

Tipy na make up -  použitie bronzeru

Make up 6

13. Pre lepšie rozotretie nanášajte lícenku trojuholníkovým spôsobom.


Hoci je bežnou praxou nanášať bronzer pomocou nadýchaného štetca na jamku líc, je lepšie nakresliť bronzerom na líca dva obrátený trojuholníky, ak chcete dosiahnuť chladné tónovanie kontúr. Rozotrite ich a budete mať dokonale urobený bronzer, ktorý vám dodá dokonale vyrysované črty. Marin k téme bronzerov poznamenáva: "Bronzery by sa mali umiestňovať tam, kde by na tvár dopadalo slnko, teda na čelo, spánky, stred líc (vertikálne) a prípadne na nos a bradu. Skvelý hack na zjednotenie tváre je použiť bronzer ako očný tieň v záhybe."

14. Bronzer 


Ak máte náladu vyskúšať niečo zábavné, skúste si vyrobiť vlastný bronzer. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko položiek, ktoré už ležia na vašej kuchynskej poličke. Vezmite trochu škorice v prášku, kakaový prášok, muškátový oriešok v prášku a zmiešajte s kukuričným škrobom - a máte svoj bronzer. Ak ste fanúšikom líčenia s prírodnými zložkami alebo chcete mať chemikálie úplne na uzde, nič prirodzenejšie ako toto už neexistuje. Možno však budete chcieť najprv vykonať náplasťový test, aby ste sa uistili, že počas aplikácie nedochádza k žiadnym nezrovnalostiam alebo škvrnám, prípadne k nepriaznivej reakcii na zložky.

Tipy na make up obočia

Make up 7

15. Pírkovité ťahy.


Pri vypĺňaní obočia ceruzkou vždy používajte ľahké perové ťahy. Vďaka tomu budú vyzerať prirodzenejšie.

16. Okamžitý lifting očí.


Na okamžité zdvihnutie očí použite zvýrazňovač tesne nad oblúkom obočia a rozotrite ho. Nielenže dokonale definuje vaše obočie, ale bude mať aj dramatický vplyv na vzhľad celej vašej tváre.

Tipy na make up aplikáciu očných tieňov

Make up 9

17. Obliekanie mnohých klobúkov.


Toto je jeden z najvšestrannejších vojakov vášho make-up arzenálu. Očné tiene môžete použiť ako rúž, bronzer, rozjasňovač a dokonca aj na miernu zmenu farby vašich základných líčidiel. Naša rada znie: vyberte si paletu očných tieňov, ktorá má skôr nádych lesku a trblietok než jednoliate odtiene.

18. Získajte pop.


Ak ste sa zasekli pri očných tieňoch s menším množstvom pigmentu alebo chcete extra popovú farbu, vytvorte si biely podklad tak, že viečka najprv vyplníte bielou ceruzkou na oči. Rovnaký efekt môžete dosiahnuť aj tak, že pred aplikáciou navlhčíte štetec vodou alebo nastavovacím sprejom.

19. Náhradná očná linka.


V dňoch, keď sa vám ďalší boj s očnými linkami zdá nemožný alebo chcete len jemný pohľad, vezmite hranatý štetec a namiesto očnej linky použite očné tiene na líniu horných rias. Vytvoríte tak prirodzený a svieži vzhľad, úplne ideálny na leto.

Tipy na na make up na nanášanie očných liniek

make up 10

20. Bodky a čiarky na záchranu.


Možno to pre niekoho bude znieť smiešne, ale sú ľudia (ako ja), pre ktorých je dosť náročná úloha nakresliť rovnú čiaru na papier, nieto ešte predviesť takéto majstrovstvo na očiach pomocou očnej linky. Nebojte sa, jednoducho nakreslite očnými linkami na líniu rias malé bodky alebo čiarky a spojte ich. Perfektne nalíčené očné linky v okamihu.

21. Metóda lepiacej pásky.


Ak chcete mať dokonalé krídla, použite metódu lepiacej pásky. Stačí prilepiť lepiacu pásku uhlovým spôsobom po stranách očí a nechať sa viesť jej koncami, aby ste zakaždým dosiahli vražednú linku s krídlami. Ako vodidlo môžete použiť aj lyžičku, vizitku, platobnú kartu alebo v podstate čokoľvek s rovným okrajom.

23. Prirodzené linkovanie.


Vyskúšajte obtiahnutie liniek, aby ste dosiahli dokonalý vzhľad bez líčenia. Namiesto toho, aby ste očné linky nanášali na líniu, aplikujte ich pod ňu. Uistite sa, že na tento účel používate vodeodolný variant.

24. Použite tieň na zafixovanie.


Na zafixovanie linky použite očný tieň v rovnakom odtieni ako očné linky.

Tipy na na make up a líčenie na nanášanie korelov/Kajalu

make up 11

25. Prevencia pred rozmazaním.


Pokiaľ ide o prevenciu rozmazávania, kajal nie je najjednoduchší produkt na prácu. Ak však chcete, aby kajal zostal rozmazaný celé hodiny, jednoducho ho po skončení práce prelepte očným tieňom. Môžete použiť aj očnú linku. Jednoducho nakreslite linku pomocou ceruzky na kajal. Kajal tak zostane na svojom mieste a zároveň bude vyzerať veľmi elegantne.

26. Bezproblémové dymové oči.


Ak chcete rýchlo vytvoriť dymové oči, naneste kajal na hornú a dolnú líniu rias a vodnú linku a potom ho rozotrite. Nakoniec nakreslite bočné písmeno V vo vonkajšom kútiku a dobre rozotrite. Na večernú párty sa vydajte s dymovými očami.

27. Jednoduché odstránenie kajalu


Odstránenie kajalu z očí môže byť celkom náročná úloha. Jednoducho namočte Q-tip do čistiaceho mlieka a opatrne ním odstráňte kajal. Vyhnite sa tomu, aby ste sa pichali do očí.

Tipy na make up a nanášanie maskary

make up 12

28. Na odstránenie zhlukovania použite papierový obrúsok.


Ak chcete zabrániť zlepovaniu maskary, pred každou aplikáciou zotrite prebytočný produkt na papierový obrúsok. Marin McCarthy má alternatívny prístup a uvádza: "Pracujem v tenkých vrstvách a medzi nimi používam hrebeň na riasy."

29. Používajte detský púder na hustejšie riasy.


Ak chcete, aby vaše riasy boli plnšie, postupujte podľa tejto techniky. Najprv naneste vrstvu maskary a potom na ňu naneste trochu detského púdru. Potom naneste druhú vrstvu. Vaše riasy tak okamžite získajú dramatický objem.

30. Riešením je roztok na kontaktné šošovky.


Namiesto škrabania odlupujúcej sa maskary do nej pridajte niekoľko kvapiek rovnakého roztoku, ktorým čistíte kontaktné šošovky. Vzorec by sa vrátil do použiteľnej konzistencie. Tubu môžete tiež vložiť do pohára s teplou vodou, aby sa vzorec skvapalnil.

31. Uchovávajte si aplikátor maskary.


Keď skončíte s tubou maskary, aplikátor nevyhadzujte. Aplikátor môžete použiť ako špulku na obočie.

Tipy na ceruzku na pery a rúž

make up 13

32. Začnite od stredu.


Ak chcete dosiahnuť výrazný Amorov oblúk, nakreslite "X" v mieste, kde by malo byť vaše Amorovo obočie, a potom normálne naneste rúž. Aj keď neplánujete zvýrazniť Amorkov oblúk, začnite nanášať rúž od stredu pier a postupujte smerom von, aby ste dosiahli bezchybný výsledok.

33. Opatrne si precvičujte zvýrazňovanie.


Ak chcete, aby vaše pery vyzerali o niečo väčšie, môžete zvážiť prekrytie pier, teda nanesenie kontúrky na pery mimo pier. Buďte však pri tom opatrní. Ak to preháňate, bude to vyzerať príliš nápadne a výnimočne nevkusne. Najlepší výsledok dosiahnete, ak linku nanesiete pozdĺž vonkajších okrajov pier. Dávajte však pozor, aby ste vonkajší kútik pier neprekryli! Vnútornú tretinu pier len prekryte, aby vyzerali oveľa prirodzenejšie.

34. Dlhšie vydrží.


Aby vaše líčenie vyzeralo čo najdlhšie dokonale, naneste na pery po nanesení rúžu trochu priesvitného púdru. Na tento účel môžete použiť aj bezfarebný očný tieň. Ak použijete trblietavý očný tieň, bude pôsobiť aj ako rozjasňovač a dodá vašim perám ďalší rozmer.

35. Po rúži naneste linku na pery.


Viem, že to znie trochu zvláštne, ale podľa niektorých odborníkov, ak si najprv nanesiete rúž a až potom prejdete na linku, budete presne vedieť, ako linkovať. Okrem toho, keď začnú blednúť, budú blednúť spolu.

36. Pravidlo palca.


Dostať si rúž na zuby určite nie je vzhľad, o ktorý ste sa usilovali, ale stáva sa to častejšie, ako si chceme pripustiť. Aby ste sa mu vyhli, vložte si palec do pier, našpúľte ich a palec vytiahnite.

Štetce na make up

Make up 14

37. Poznajte svoje štetce.


Bez ohľadu na to, aké exkluzívne sú vaše produkty, všetko závisí od ich aplikácie. Marin McCarthy opakuje: "Používanie iného štetca na každý produkt (veľký nadýchaný štetec na púder a bronzer, stredne nadýchaný na rúž, malý nadýchaný na rozjasňovač) umožňuje presnosť a zabraňuje rozmazaniu." Štetce sú teda mimoriadne dôležité. Vedieť, ktorý štetec použiť na aký účel. Áno, pri množstve možností, ktoré máte k dispozícii, môže byť zapamätanie si, ktorý štetec na čo slúži, skľučujúce. Venujte čas tomu, aby ste na to všetko prišli, a dovtedy si zapamätajte, že nadýchané štetce sú vhodné na roztieranie produktov, ako je púder alebo rúž, a malé štetce sa používajú na produkty, ktoré si vyžadujú presnosť, ako sú očné linky a rúž.

38. Čistite svoje štetce.


Neexistuje absolútne žiadna výhovorka na to, aby ste si nečistili štetce, pokiaľ vám nejde o vážny zásah do pleti. Nevyčistené štetce sú živnou pôdou pre baktérie a zvyšky mejkapu ovplyvňujú aj ich výkon. Čistite ich jemným šampónom aspoň raz týždenne.

39. Urobte si sami štetec s vejárom.


Štetce môžu byť drahé a množstvo druhov môže byť pri výbere skľučujúce. Ak ste teda pokukovali po tom dokonalom vejárovom štetci, ale vaše vrecko sa pozeralo na druhú stranu, neklesajte na duchu. Jednoducho vezmite špendlík a upevnite ho tam, kde začínajú štetiny štetca na rúže, a máte svoj dokonalý vejárovitý štetec na nechty ako kontúrovanie.

40. Pred aplikáciou navlhčite špičku.


Ak chcete z intenzívnych alebo trblietavých tieňov vyťažiť maximum, jemne nastriekajte štetec trochou nastavovacieho spreja na make-up. Ak nemáte po ruke nastavovací sprej, jednoducho namočte špičku štetca do vody, aby ste dosiahli požadovaný intenzívny efekt.

Chytré tipy a hacky na make up

make up 15

41. Dodržujte správne poradie.


Je dôležité dodržiavať správne poradie pri nanášaní mejkapu, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok. Hoci je bežnou praxou začať najprv základným líčením, odborníci na krásu odporúčajú začať s očami a obočím. V skutočnosti je tiež dobré urobiť si podkladový krém, korektor a púder až nakoniec, aby ste mohli ľahko zakryť všetky chyby a dosiahnuť konečný bezchybný výsledok.

 

42. Líčte sa pri prirodzenom svetle.


Snažte sa líčiť pri čo najväčšom množstve prirodzeného svetla. Líčenie vyzerá pri rôznych umelých svetlách odlišne. Len v prirodzenom svetle môžete pochopiť, ako je to naozaj.

 

43. Studené, teplé alebo neutrálne?


Poznajte svoj farebný tón. V zásade existujú tri tóny - teplý, studený a neutrálny, a je dôležité poznať ten svoj, aby ste si našli make-upy s podtónmi, ktoré vyhovujú vášmu farebnému tónu. Jednoduchý spôsob, ako zistiť, ktorý tón ste, je skontrolovať farbu vašich žíl. Ak máte modrasté alebo purpurové žilky, máte studený tón. Ak sa javia ako zelené, máte teplý tón, a ak máte problém s určením, pravdepodobne máte neutrálny tón.

 

44. Vstúpte do hmly.


Vaše líčenie zvyčajne nie je kompletné bez kvapky obľúbeného parfumu. Fľaštičku však nevyprázdňujte sami. Ak ide o silnú vôňu, namiesto priameho nastriekania si ju nastriekajte nad hlavu, kúsok od tela, a choďte do hmly. Vôňa sa tak rovnomerne rozptýli a vydrží. Marin McCarthy odporúča používať rovnakú techniku aj pri spreji na nastavovanie a hovorí: "Nastriekanie priamo na tvár môže mať za následok nechcené mokré stopy, ktoré nezmiznú."

 

45. Vyrobte si vlastnú paletu.


Či už ide o paletu korektorov alebo očných tieňov, vždy je len niekoľko farieb, ktoré používame. Palety sú zvyčajne drahé, takže naše odporúčanie je kúpiť si náplne očných tieňov vo farbách, ktoré sa vám páčia, a zasadiť ich do prázdnej krabičky a vytvoriť si vlastnú paletu pozostávajúcu z produktov, ktoré budete skutočne používať. Je to nielen ekologické, ale môže vám to ušetriť aj veľa peňazí, pretože jednotlivé farby alebo náplne stoja oveľa menej ako palety.

 

46. Nahrejte si kulmu na riasy.


Pred natáčaním mihalníc fénujte na kulmu na riasy. Teplo vám pomôže okamžite získať dokonale natočené riasy. Uistite sa však, že sušič je v režime nízkej teploty a vyskúšajte teplotu na ruke, aby ste sa nepopálili.

 

47. Vodoodolné produkty používajte opatrne.


Aj keď sú vodeodolné výrobky vhodné na dlhé nosenie a zostávajú na svojom mieste, dlhodobé pôsobenie takýchto výrobkov môže spôsobiť poškodenie vašej pokožky. Keďže vodeodolné výrobky si vyžadujú veľa trenia alebo špeciálnych výrobkov na odstránenie, je veľmi pravdepodobné opotrebovanie ochrannej vrstvy pokožky. Keď ich nosíte, môžete použiť mastné alebo balzamové čistiace prostriedky na rozpustenie vodeodolného make-upu. Funguje aj kokosový olej!

 

48. Zázračné potieranie alkoholom.


Keď sa vám nabudúce rozbije kompaktný mejkap, rúž alebo očné tiene, nebojte sa. Stačí pridať trochu trecieho alkoholu a podržať ho na mieste. Uistite sa, že pevne pritlačíte plochým predmetom oddeleným papierovou utierkou, aby ste absorbovali prebytočný alkohol. Nechajte alkohol vyprchať a pozdravte svoju obnovenú kozmetiku.

 

49. BB krém.


Zmiešajte si vlastný podkladový krém, podkladovú bázu, opaľovací krém a kompaktný púder a vytvorte si vlastný BB krém na mieru. Môžete si vyrobiť aj verziu tohto BB krému bez pridania púdru, najmä ak chcete mať orosenejší vzhľad. Namiesto toho môžete po nanesení BB krému bez púdru selektívne naniesť púder na mastnejšie miesta.

 

50. Zdieľanie neznamená starostlivosť.


Nie je hygienické deliť sa o líčidlá, a to ani s najbližšími priateľmi. Existuje obrovská šanca na šírenie infekcie. Obzvlášť sa zdržte zdieľania produktov na oči a pery.

Späť do obchodu