Výhody kolagénu pre nechty

Obsah:

  • Aké účinky má kolagén na nechty?
  • Aký typ kolagénu je pre nechty vhodný?
  • Kolagén udržiava nechty zdravé a silné
  • Výhody kolagénu pre vaše nechty
  • Prečo by ste mali zvážiť kolagén
  • Ako si vybrať vysokokvalitný kolagén

kolagen na nechty

Kolagén je veľmi dôležitá bielkovina, ktorá zohráva kľúčovú úlohu pri udržiavaní zdravia a pevnosti našich nechtov.

Často, keď hovoríme o kolagéne, myslíme na jeho vzťah ku koži a kĺbom, ale nemali by sme prehliadať jeho výhody, keď ide o nechty.

Vaše telo využíva bielkoviny a aminokyseliny na výrobu kolagénu, ktorý podporuje takmer každú telesnú funkciu. Bez kolagénu by vaše kosti, šľachy, chrupavky, koža, zuby a dokonca ani rohovky nemohli správne fungovať. Je teda logické, že rovnaké hojivé a posilňujúce vlastnosti kolagénu, ktoré sú prospešné pre tieto časti tela, môžu pomôcť aj pri podpore zdravia vašich vlasov a nechtov.

Aké účinky má kolagén na nechty?

Nechty sú z veľkej časti zložené z bielkoviny nazývanej keratín, ktorá je zodpovedná za ich štruktúru a pevnosť. Pri tvorbe a udržiavaní nechtov však zohráva kľúčovú úlohu aj kolagén. Kolagén je vláknitý proteín, ktorý sa nachádza v celom tele a je základnou zložkou kože, kostí, šliach a, samozrejme, nechtov.

Kolagén v nechtoch prispieva k ich pružnosti a pevnosti. Pôsobí ako akési "lepidlo", ktoré drží keratínové bunky pohromade, čo zabraňuje tomu, aby sa nechty stali krehkými a ľahko sa lámali. Okrem toho je kolagén dôležitý aj pre hydratáciu nechtov, ktorá je nevyhnutná na zabránenie ich vysychaniu a lámavosti.

Aký typ kolagénu je pre nechty vhodný?

Pokiaľ ide o kolagén pre nechty, je dôležité poznamenať, že najvhodnejší je kolagén typu I. Kolagén typu I sa nachádza v koži, kostiach, šľachách a nechtoch. Je známy svojou schopnosťou posilňovať a zlepšovať pružnosť nechtov, vďaka čomu sú menej náchylné na lámanie alebo štiepenie.

Kolagén typu I sa prirodzene produkuje v tele, ale uvedená produkcia sa vekom znižuje. Preto je prospešné zvážiť užívanie kolagénu typu I v doplnkoch výživy, ako je napríklad Coloxio gold, aby sme si s pribúdajúcim vekom udržali zdravé a silné nechty.

Kolagén udržiava nechty zdravé a silné

Ako už bolo spomenuté vyššie, kolagén pôsobí ako "lepidlo", ktoré drží keratínové bunky v nechtoch pohromade. To zabraňuje tomu, aby sa nechty stali krehkými a ľahko sa lámali, čo je často častý problém, najmä v zime.

Okrem toho kolagén typu I dodáva nechtom pružnosť, vďaka ktorej sa menej lámu. Na druhej strane kolagén zohráva dôležitú úlohu aj pri udržiavaní vlhkosti v nechtoch a pomáha udržiavať dobrú úroveň hydratácie, čo je nevyhnutné pre ich zdravie.

Nakoniec treba zdôrazniť, že kolagén môže stimulovať rast nechtov, čo je dôležitý fakt pre tých, ktorí chcú dlhšie a silnejšie nechty.

Výhody kolagénu pre vaše nechty

Teraz, keď už do hĺbky vieme, čo je kolagén a ako ovplyvňuje zdravie nechtov, je čas prejsť ku všetkým konkrétnym výhodám, ktoré táto bielkovina poskytuje našim nechtom.

Silnejšie nechty

Dopĺňanie kolagénu typu I môže výrazne posilniť vaše nechty, vďaka čomu budú menej náchylné na lámanie alebo štiepenie. To je obzvlášť prospešné, ak máte lámavé nechty alebo ak podstupujete zákroky, ktoré oslabujú vaše nechty, napríklad časté používanie lakov na nechty alebo drsných chemikálií.

Pružnejšie nechty

Kolagén tiež dodáva vašim nechtom pružnosť a chráni ich pred poškodením nárazom. U pružných nechtov je menšia pravdepodobnosť, že sa zlomia alebo ohnú, čo je nevyhnutné na ich udržanie v dobrom stave.

Väčšia vlhkosť

Pre zdravé nechty je nevyhnutná dostatočná vlhkosť a kolagén pomáha udržiavať vlhkosť. Zabraňuje tak vysušovaniu a lámavosti, vďaka čomu nechty vyzerajú zdravo a žiarivo.

Stimulácia rastu

Ak túžite po dlhších nechtoch, kolagén môže byť vaším spojencom. Stimuluje rast nechtov, vďaka čomu sa môžete v krátkom čase tešiť z dlhších a silnejších nechtov.

Zlepšuje celkový vzhľad

Kolagén nielen posilňuje nechty, ale zlepšuje aj ich celkový vzhľad. Môžete si všimnúť hladšie nechty, ktoré sú menej náchylné na povrchové nerovnosti.

Prečo by ste mali zvážiť kolagén

Starnutie, vystavenie slnku, fajčenie a dokonca aj strava ovplyvňujú naše telo vrátane produkcie kolagénu. A práve naše telo často odhaľuje známky toho, že nám chýba zásoba kolagénu. Medzi varovné signály patria lámavé nechty, znížená hydratácia pokožky, úbytok kostí a zlý stav čriev.

K dispozícii je mnoho doplnkových kolagénových produktov, ktoré môžu zasiahnuť a pomôcť. Najznámejšie a najobľúbenejšie možnosti sú známe ako "obyčajné" alebo na báze hovädzieho dobytka. A najčastejšie sú tieto možnosti prezentované vo forme prášku, pretože je to pohodlný spôsob konzumácie kolagénu.

Ako si vybrať vysokokvalitný kolagén

Pri výbere kolagénového doplnku pre vás je opäť kľúčová kvalita. A pri hľadaní zistíte, že mnohí ľudia si vyberajú práškové doplnky, ktoré sú navyše bez chuti. Keď kolagénový proteínový prášok v skutočnosti necítite, môžete ho ľahko pridať do nápojov, polievok, dusených pokrmov, jogurtov a iných hlavných zložiek stravy.

Keď budete nakupovať vysokokvalitný kolagénový doplnok, zvážte COLOXIO GOLD od spoločnosti Tozax. Náš kolagénový prášok je s príchuťou citrusu, takže ho môžete pohodlne pridať do svojho bežného jedálnička.

Jednoducho pridajte náš prášok Coloxio Gold do vody, akéhokoľvek ochuteného nápoja alebo jedla a začnite vyzerať a cítiť sa mladšie vďaka jeho účinkom na zvrátenie starnutia! Každé vrecúško Coloxio Gold je obohatené o hydrolyzovaný kolagén, kyselinu hyalurónovú, vitamín C, zinok a selén.

Kyselina hyalurónová je dokonalým doplnkom, ktorý maximalizuje mladistvé účinky nášho produktu Coloxio Gold na pokožku a kĺby. Približne polovica kyseliny hyalurónovej v tele sa nachádza v pokožke, kde sa viaže na vodu a pomáha udržiavať vlhkosť, čo zlepšuje pružnosť pokožky a redukuje vrásky.

Vďaka vitamínu C, ktorý je kľúčovou zložkou pre syntézu kolagénu v tele, je náš Coloxio Gold ešte účinnejší. Kožné fibroblasty závisia od vitamínu C pri syntéze kolagénu a tiež pri regulácii rovnováhy kolagénu a elastínu.

Čo by vás malo na tomto výživovom doplnku zaujímať najviac? Vysoká vstrebateľnosť a využiteľnosť. A my dodáme, že je to náš produkt s najvyšším obsahom kolagénových peptidov! Množstvo 6000 miligramov v jednom vrecúšku je nezvyčajne vysoké aj v porovnaní s inými kolagénovými doplnkami na trhu.

Balenie obsahuje 30 praktických vreciek - z každého z nich vymiešame lahodný nápoj s citrusovou príchuťou, ktorý si vychutnajte kedykoľvek počas dňa.

Späť do obchodu