Fitness - 10 jednoduchých zmien v živote štýlu, ktoré vám pomôžu k zdravšiemu životu

 


Vypadli ste z kondičného vozíka? Nebojte sa, začnite znova s týmito jednoduchými zmenami pre lepší život.

Na začiatku nového roka ste boli optimistickí, pokiaľ ide o zmeny životného štýlu, ale život dokáže vaše ciele vykoľajiť. 

Ako odborníci na fitnes vieme a uznávame, že nakoniec zo svojej rutiny vypadnete - určite sa to stane a je to v poriadku. Či už ste zranení, alebo ste uviazli vnútri vďaka globálnej pandémii, život môže mať prednosť pred vašou fitnes rutinou a všetkými zmenami zdravého životného štýlu, ktoré ste kedysi chceli dosiahnuť.

Nikdy však nie je neskoro vrátiť sa späť na vozík. Dokonca aj keď ste niekoľko týždňov - alebo dokonca mesiacov - menej trénovali a jedli ako o život, môžete teraz podniknúť kroky, ktoré vám pomôžu dostať sa späť do správneho tempa. Alebo ak chcete začať so zmenami v zdravom životnom štýle, potom vám poslúžia aj tieto kroky.

Niekedy nestačí len povedať si, aby ste sa vrátili do posilňovne alebo aby ste nejedli tú sušienku. Pomáha mať pred sebou zoznam úloh, drobných úloh, ktoré môžete splniť a ktoré vás priblížia ku konečnému cieľu.

Presne to sme pre vás pripravili - 10 zmien, ktoré môžete začať robiť, aby ste začali žiť zdravšie alebo sa vrátili na správnu cestu.

 

fitness 6

Fitness štýl - každý deň začnite raňajkami bohatými na bielkoviny

Iste, naplniť si vedro cereáliami a odstredeným mliekom je jednoduchý spôsob, ako si dať veľké raňajky, ale nie je to práve výživová stratégia, ktorá vám pomôže vybudovať si zabijácku postavu. Konzumácia raňajok, ktoré obsahujú bielkoviny (spolu so zdravými tukmi), je skvelý spôsob, ako si zabezpečiť správny štart do nového dňa a preukázateľne zvyšuje dlhodobý pocit sýtosti. Je tak oveľa menšia pravdepodobnosť, že sa neskôr počas dňa pustíte do prejedania.

Hodinu intervalov týždenne ako výborny fitness zvyk

Chápeme to. Radi drvíte veľké váhy. Verte nám, že by sme boli tí poslední, ktorí by vám povedali, aby ste vymenili svoj posilňovací opasok za pár bežeckých topánok. Ale pridanie niekoľkých vysoko intenzívnych intervalov na bežeckom páse, veslovacom trenažéri alebo bicykli môže skutočne pomôcť vašej telesnej kompozícii tým, že spaľuje tuk a odhaľuje ťažko nadobudnuté svalové partie.

Skúste tri 20-minútové intervalové tréningy týždenne. Tá hodina navyše vám môže pomôcť získať postavu, ktorú hľadáte.

Urobte si niekoľko nočných vizualizácií pre vaše fitness zlepšenie

Na tréning nereaguje len vaše telo, ale aj vaša myseľ. Ak si nájdete čas na vizualizáciu svojho úspechu, či už v posilňovni, v triede alebo na ihrisku, bude to mať za následok, že budete v týchto oblastiach úspešnejší.

Preto si pred spaním vyhraďte 10 minút, aby ste si vyčistili myseľ a predstavili si, ako dvíhate 600 kíl alebo ako zvládate prezentáciu v práci. Uistite sa, že ste si skutočne pripravili scénu a prechádzate každým krokom, akoby sa skutočne odohrával v reálnom čase vo vašej mysli. Je to skvelý spôsob, ako si pomôcť pri realizácii týchto cieľov.

 

fitness 2

Pracujte na svojich slabých stránkach

Viete, prečo je bench pressing úžasný? Pretože ste ho robili miliónkrát a pravdepodobne ste v ňom sakramentsky dobrí. Viete, prečo sú delené drepy na nič? Pretože v nich nie ste obzvlášť dobrí, a tak ste si našli výhovorky, aby ste ich nemuseli zaradiť do svojho programu.

Práca na veciach, ktoré potrebujete a nie ste v nich veľmi dobrí, je najrýchlejším spôsobom, ako vám pomôcť zlepšiť pohyb, výkonnosť a kompozíciu tela. Navyše to preverí vašu túžbu a vybuduje vašu pevnosť. Skúste si navrhnúť "program slabín", v ktorom sa naozaj zameriate na zlepšenie sily a techniky vo všetkých zdvihoch, ktoré vám nejdú. Môžem vám sľúbiť, že keď sa vrátite k svojmu "bežnému" programu, zaznamenáte prírastky takmer vo všetkých hlavných zdvihoch.

Vyhoďte spracované potraviny a napredujte vo fitness a zdravom životnom štýle

Viete, že tie vrecká syrových pufov, škatule čokoládových koláčikov a všetky ostatné spracované potraviny, ktoré sa tlačia vo vašej špajze, nie sú dobré pre vaše zdravie ani pre vašu telesnú stavbu. Napriek tomu tam ležia a čakajú na slabú chvíľku v neskorých nočných hodinách. Nečakajte, kým vás prepadne chuť. Vezmite si vrece na odpadky a aktívne vyhoďte všetky tieto nevhodné potraviny z domu. Ešte lepšie je darovať ich do miestnej potravinovej zásobárne. Váš lekár a vaše brušné svaly budú radi, že ste to urobili.

acoloxio

Venujte pozornosť obdobiam odpočinku

Nie je problém, aby bola posilňovňa súčasťou vášho spoločenského života, ale nesmie to byť na úkor tréningu. A hoci si veľmi radi pripevníte na drep niekoľko tanierov navyše, aby ste nevyzerali slabo, keď cvičíte s chlapíkom, ktorý vyzerá ako kaskadér z filmu Thor, nerozmýšľate ani nad tým, že budete úplne ignorovať odpočinok, aby ste mohli flirtovať so svojou láskou z posilňovne. Odpočinkové obdobia patria k najviac prehliadaným aspektom tréningu, ale sú rozhodujúce pre vaše výsledky, ak vaše ciele zahŕňajú zväčšenie alebo stratu tuku. Preto sledujte hodiny.

Veďte si denník vďačnosti

Myslíte si, že ste príliš mužní na to, aby ste si viedli denník vďačnosti? No ten valec tuku okolo vášho brucha má tendenciu nesúhlasiť. Stres zvyšuje hladinu hormónu kortizolu, čo vedie k peknej vrstve tuku na spodnej časti brucha. Je dokázané, že denníky vďačnosti znižujú hladinu stresu, čo vám zasa môže pomôcť vytvoriť si brušné svaly v tvare V, po ktorých ste vždy túžili. Jednoducho si každý deň zapíšte šesť vecí, za ktoré ste vďační. Môžu byť tak jednoduché, ako je vďačnosť za misku chutnej ovsenej kaše alebo za cestu do práce bez dopravy, alebo tak závažné, ako je vďačnosť za to, že váš otec dokázal poraziť rakovinu. Toto cvičenie nielenže pomôže vašej postave, ale malo by vám poskytnúť trochu perspektívy na váš deň a život.

fitness 8

Rozcvičte si mäkké tkanivá v rámci fitness

Tvrdý tréning je skutočne dvojsečná zbraň. Hoci vám môže pomôcť získať telo, ktoré hľadáte, znížiť stres, zlepšiť vaše zdravie a je rozhodujúci pre športový výkon. Môže tiež viesť k nadmerným zraneniam a svalovému napätiu. Ako postupujete a stávate sa skúsenejšími športovcami, pridávanie vecí ako športová masáž, myofasciálne uvoľňovanie a valcovanie peny do vašej rutiny sa stáva čoraz dôležitejším pre vašu dlhovekosť a výkonnosť. Nájdite si skvelého posolstva terapeuta a raz za dva týždne si u neho rezervujte stálu schôdzku. Budete sa cítiť oveľa lepšie a možno vám to pomôže dvíhať ťažšie a ťažšie pri každom tréningu.

Vyhľadajte si skvelého tréningového partnera na fitness

Všetci milujeme obraz osamelého vlka, so slúchadlami na ušiach, lyžiarskou čiapkou stiahnutou nízko nad čelom, ktorý odtrénuje jedno opakovanie za druhým. A hoci je sólo tréning možno jedinou možnosťou, ktorú ste doteraz mali, urobíte dobre, ak si vyhľadáte tréningového partnera s podobnými cieľmi, aké máte vy. Tréningový partner vám môže pomôcť viac sa presadiť, udržiavať vás zodpovednými a možno sa vďaka nemu stane tréning zábavnejším. Ak nič iné, už nikdy nebudete musieť hľadať miesto v posilňovni.

Dôsledne si doprajte 8 hodín spánku pre potrebnú energiu na fitness

Bez ohľadu na to, či sa snažíte dokončiť posledné povinnosti dňa, alebo máte naozaj slabosť na nočnú televíziu, väčšina z nás sa bráni odchodu do postele. Dostatok spánku však zabezpečuje optimalizáciu anabolických hormonálnych reakcií, ktoré sa prejavujú len počas ležania pod posteľnou plachtou. Ak je pre vás teda hladina rastového hormónu a testosterónu dôležitá - a mala by byť, ak je pre vás prioritou byť väčší, silnejší a štíhlejší - nastavte si a dodržiavajte spánkový režim tak, aby ste spali osem hodín denne. Nezabúdajte, že všetky vaše prírastky sa dostavia počas zotavovania z tréningu, a nie počas toho, ako opakujete sady bicepsových zhybov.

Späť do obchodu