Top 10 výhod užívania multivitamínových kapsúl

Obsah:

  • Čo sú multivitamínové kapsule?
  • Sú multivitamínové kapsule všetko, čo potrebujeme?
  • Čo multivitamínové kapsule obsahujú?
  • Zdravotné prínosy multivitamínových kapsúl
  • Záver

Vitamíny sú hlavnými stavebnými prvkami tela a pomáhajú vám udržať si dobré zdravie. Niektorí sa domnievajú, že multivitamínové doplnky môžu kompenzovať aj zlé stravovacie návyky a dokonca znížiť riziko chronických ochorení.

Snažíme sa správne stravovať, viac cvičiť a lepšie spať, ale akosi nám chýbajú základné živiny. Snažíme sa o rovnováhu, aby sme zvýšili wellness, aby sme sa vyrovnali so stresom, zlým spánkom a nedostatkami v strave, ktoré pochádzajú z nášho tela z rušného života.

Na vyplnenie chýbajúcich živín väčšina z nás hľadá pomoc v multivitamíne, ktorý sa podáva raz denne.

 

 

Čo sú multivitamínové kapsule?

Multivitamíny sú kombináciou rôznych vitamínov a minerálov prítomných v potravinách. Denná konzumácia multivitamínov nám môže pomôcť doplniť chýbajúce výživové látky a prirodzene tak posilniť naše zdravie. Multivitamíny predstavujú okamžitý spôsob, ako splniť naše každodenné požiadavky na výživu a získať dennú dávku všetkých vitamínov a minerálov.

Vedeli ste, že?

  • Používanie multivitamínov sa za posledné desaťročie výrazne zvýšilo. 
  • Používanie multivitamínov je častejšie u osôb s vyšším vzdelaním. 
  • Užívanie multivitamínov je častejšie medzi ženami ako medzi mužmi.
  • Najčastejšie používané multivitamínové doplnky obsahujú vitamín D a vápnik. 

Sú multivitamínové kapsule všetko, čo potrebujeme?

Ak je strava dobre vyvážená, nemusíme potrebovať denný multivitamín ani špecifické vitamínové tabletky. Sú však situácie, keď ich potrebujeme. Napríklad ženy v plodnom veku by mali každý deň užívať tabletku kyseliny listovej.

Užívanie viacerých vitamínov prispôsobených vašim potrebám je lepšie ako užívanie jedného multivitamínu, ale nájsť špecifický doplnok a vitamínovú rutinu môže byť ťažké a časovo náročné. Niekedy je lepšie užívať jednu kapsulu multivitamínu ako užívať viacero tabliet rôznych vitamínov.

Dôrazne odporúčam doplnenie vápnika a vitamínu D môže pomôcť budovať kosti a zastaviť výskyt osteoporózy u žien, ktoré dosiahli menopauzu. Pomôže im to udržať zdravie kostí s pribúdajúcim vekom.

Čo obsahujú multivitamínové kapsule?

Ako už názov napovedá, obsahuje rôzne vitamíny spolu s minerálmi. Ľudské telo potrebuje na zdravý rast trinásť vitamínov a šestnásť minerálov.

Multivitamínové doplnky môžu obsahovať aj ďalšie zložky, ako sú bylinky, aminokyseliny a mastné kyseliny.

Dovoľte mi, aby som vám prezradil niečo o multivitamínoch! Multivitamíny sú osvedčeným zdrojom mnohých vitamínov, môžu však so sebou prinášať niektoré prekvapivé problémy. Áno, čítate správne. Výskumné štúdie naznačujú, že v prípade nadmernej konzumácie vitamínu D, t. j. viac ako 1 200 mg denne, môže dôjsť k zvýšenému riziku vzniku obličkových kameňov. Dôrazne odporúčam konzumáciu multivitamínov so súhlasom lekára.

 

Zdravotné prínosy multivitamínových kapsúl

Zvyšuje hladinu energie

Keď naše telo nespĺňa výživové kritériá, môžeme sa cítiť slabí a letargickí. Pravidelné užívanie multivitamínových kapsúl podľa odporúčania lekára vám môže pomôcť získať späť energiu. Užívanie multivitamínov a dodržiavanie zdravého životného štýlu vás môže udržať energickými a fit.

Posilňuje imunitný systém

K využitiu multivitamínových tabliet patrí posilnenie imunitného systému, ak obsahujú vitamín C, vitamín E a vitamín D. Vitamín C a vitamín E sú antioxidanty, ktoré pomáhajú zmierniť príznaky alergie.

Udržuje zdravé srdce

Srdce je životne dôležitý orgán tela a je potrebné udržiavať ho zdravé. Rôzne štúdie naznačujú, že užívanie kvalitných multivitamínových tabliet môže znížiť výskyt kardiovaskulárnych ochorení. Vitamíny B1, B2, B6, K1, niacín a horčík zohrávajú úlohu v kardiovaskulárnom zdraví.

mceclip1-51

Podporuje zdravie očí

Vitamín A je vďaka svojim výhodám známy aj ako očný vitamín. Pomáha zlepšovať zrak a znižovať vekom podmienenú makulárnu degeneráciu, ktorá môže spôsobiť trvalé poškodenie očí. Jedna štúdia naznačuje, že vitamíny, minerály a antioxidanty môžu spomaliť postup makulárnej degenerácie.

Udržuje svalovú silu

Voľné radikály v tele sú nebezpečné, pretože sú zodpovedné najmä za problémy súvisiace so starnutím svalov. Tieto voľné radikály možno zničiť antioxidantmi, ktoré sú prítomné v multivitamínových kapsulách. Užívanie multivitamínov môže pomôcť udržať tieto škodlivé voľné radikály pod kontrolou.

Znižuje riziko rakoviny

Mnohé výsledky naznačili, že každodenné užívanie multivitamínov môže znížiť riziko vzniku všetkých typov rakoviny. Podľa rady lekára môžete podľa toho užívať multivitamíny.

Zlepšuje funkciu mozgu

Niektoré vitamíny a mastné kyseliny spomaľujú alebo zabraňujú strate pamäti. Vitamíny ako vitamín B12, bylinné doplnky, napríklad Ginkgo Biloba, a omega-3 mastné kyseliny pomáhajú obnoviť funkciu mozgu.

Znižuje stres a depresiu

Medzi výhody multivitamínových tabliet patrí potenciál výrazne znížiť príznaky stresu a depresie vďaka vitamínom a minerálom, ktoré sú v nich obsiahnuté. Vitamín B stimuluje nervový systém k produkcii stresových hormónov, ktoré znižujú stres. Získanie dostatočného množstva vitamínov a minerálov zlepšuje mozgové funkcie zodpovedné za vašu náladu.

Blahodárne pôsobí na pleť

Vitamíny a minerály sú vždy najlepšie pre zdravie pokožky. Pomáhajú udržiavať pokožku zdravú a lesklú tým, že jej dodávajú základné vitamíny, ako sú vitamín E a vitamín C. Pomáhajú zadržiavať prirodzený olej vo vnútri pokožky, aby sa zabránilo jej vysušovaniu. Dôležitú úlohu zohrávajú aj antioxidanty v nich obsiahnuté.

Vhodné pre zdravé vlasy

Vlasy si vyžadujú najväčšiu starostlivosť, najmä v zime. Vitamín B, vitamín C, vitamín E a niektoré minerály sú nevyhnutné pre zdravý rast vlasov. Výborne pôsobia pri problémoch s padaním vlasov.

Záver

Hoci naše telo nepotrebuje multivitamínové doplnky, pretože ich môžeme získať z bežnej stravy, existujú aj rôzne výhody multivitamínových tabliet. Pred užívaním multivitamínových tabliet sa vždy poraďte so svojím lekárom. Len podľa potreby môžete tieto kapsule užívať.

Späť do obchodu