Starostlivosť o blond vlasy

Obsah:

  • Ako sa starať o blond vlasy
  • Záverečné myšlienky

Blond vlasy sa nezaobídu bez sezónnych hrozieb, ako sú medené vlasy a zeleno sfarbené konce. Aj nadmerný styling a chemické spracovanie môžu spôsobiť, že vaše pramene budú suché a náchylné na lámanie.

Nemusíte sa však obávať! Kaderníčka je tu, aby sa s vami podelila o 10 profesionálnych spôsobov, ako si udržať krásne blond vlasy vyzerajúce, akoby ste práve vyšli zo salónu.

blond vlasy

Ako sa starať o blond vlasy

Tip č. 1: Chráňte svoje blond vlasy pred teplom

Čítate správne; držte sa ďalej od fénu! Čím menej tepelného stylingu, tým lepšie pre vaše blond vlasy.

Úprava vlasov na dosiahnutie svetlejšej blond farby si vyžaduje odstránenie vlasovej pokožky. Vlákna si tak ťažko udržia živiny, ktoré produkuje pokožka hlavy, a vaše vlasy sú tak krehké a suché.

Okrem tohto chemického procesu môže nadmerné zahrievanie vlasov stylingovými nástrojmi poškodiť a zmatniť lesk vlasov.

Vždy, keď je to možné, je dobré dopriať vlasom oddych od tepelného stylingu. Skúste si vlasy vysušiť na vzduchu alebo si ich nechajte zopnuté do roztomilého vrkoča, drdolu alebo účesu.

Ak sa však bez tepla nezaobídete (ako mnohí z nás), pri úprave vlasov vždy používajte prípravok na ochranu pred teplom a nikdy nevynechávajte hĺbkové ošetrenie.

acoloxiogold

Tip č. 2: Udržujte vlasy hydratované

Mnohé z nás, ktoré sa snažia dosiahnuť dokonalý odtieň blond, vystavujú svoje vlasy veľkému stresu.

Ako sme už spomínali, odfarbovanie tmavej farby z vašich prameňov môže byť veľmi drsný proces, ktorý vašu hrivu zbaví niekoľkých olejov a živín, ktoré má vaša pokožka v sebe uzavreté.

Vlasy tak zostávajú suché, natiahnuté a lámavé. Spracované vlasy potrebujú toľko starostlivosti, najmä pri obnove spôsobeného poškodenia.

Ak chcete pomôcť omladiť suché a lámavé vlasy, odporúčame investovať do kvalitného kondicionéra a hĺbkovej ošetrujúcej masky.

Masky na vlasy sú vynikajúcim spôsobom, ako vrátiť vlasom vlhkosť vysatú počas fázy farbenia. Hĺbkové ošetrenia sú pre farbené vlasy kľúčové a pomáhajú predchádzať lámavosti. 

Tip č. 3: Zabezpečte dlhotrvajúcu trvácnosť farby pomocou fialového šampónu

Postupom času prírodné prvky spôsobujú, že vaše blond pramene sa stávajú mosadznými. Aby váš odtieň vydržal, fialový šampón bude novým najlepším priateľom vašich vlasov.

Fialový šampón je špeciálne vyvinutý na boj proti medeným tónom a zanecháva vašim vlasom chladný popolavý tón, za ktorý ste zaplatili nemalé peniaze.

Na farebnom kruhu je fialová priamo protikladná žltej, čo znamená, že keď sa fialové pigmenty vo fialovom šampóne vstrebú do vlasového folikulu, prekryjú a odstránia všetky žlté tóny vo vašich vlasoch.

vlasf

Pri výbere ideálneho fialového šampónu buďte opatrní, pretože niektoré značky môžu byť pre vaše vlasy príliš pigmentované alebo príliš vysušujúce.

Odporúčame fialový šampón ktorý neobsahuje sulfáty, aby nevysušoval vaše upravené vlasy. Je dokonalým protikusom, ktorý udrží blond, sivé alebo platinové vlasy žiarivé a bez mosadzí a zároveň zanechá vlasy jemné, zdravé a hydratované.

Na udržanie nádherných blond vlasov odporúčame umývať vlasy aspoň raz týždenne fialovým šampónom a potom šampóny počas týždňa striedať. Ak si všimnete, že vaše vlasy sú mimoriadne medené alebo rýchlo žltnú, zvýšte používanie podľa potreby.

Ak zistíte, že vaše vlasy začínajú byť príliš popolavé, znížte frekvenciu používania šampónu. Tónovanie vlasov môžete upraviť aj podľa toho, ako dlho necháte šampón na vlasoch.

Tónovací účinok sa bude zvyšovať, čím dlhšie zostane výrobok na vašich prameňoch. Odporúčame začať s 1 - 3 minútami a v prípade potreby opakovať a/alebo nechať pôsobiť dlhšie.

Pri používaní fialového šampónu majte na pamäti, že je dôležité šampón dôkladne vmasírovať a zapracovať od korienkov ku končekom, čím sa zabezpečí rovnomerné pokrytie a rovnomerné tónovanie.

Tip č. 4: Chráňte pred slnkom

Vieme, že to znie nespravodlivo - kto nemá rád trochu slnka? Bohužiaľ, nadmerné vystavovanie sa slnku by poškodilo nielen vašu pokožku, ale aj vaše krásne blond vlasy.

Škodlivé UV lúče môžu z vašich vlasov vysávať vlhkosť a zmeniť vašu blond na medený oranžový odtieň. Ak teda plánujete hravý deň na slnku, odporúčame vybrať si roztomilý klobúk, ktorý ochráni vaše vlasy a pokožku pred slnkom.

DÔLEŽITÉ: Ak ste blondínka a používate opaľovací krém, je dôležité si uvedomiť - ak sa zložky tradičných opaľovacích krémov dostanú do kontaktu s vašimi vlasmi, môže dôjsť k chemickej reakcii a zafarbeniu vlasov. Podobne ako je známe, že SPF a iné kozmetické výrobky farbia oblečenie, aj opaľovací krém môže mať potenciál odfarbiť vaše vlasy. 

Tip č. 5: Nevynechávajte hĺbkový kondicionér a úpravu vlasov

Oceňujeme hodnotu kvalitnej starostlivosti o vlasy, najmä tej, ktorá zahŕňa hĺbkové kondicionovanie. Pomáha to doplniť vlhkosť vo vlasoch a zabrániť ich budúcemu poškodeniu. Vďaka tomu pramene vyzerajú sviežo a zdravo a krásne sa lesknú.

Kondicionér a hĺbkový kondicionér raz týždenne sú dôležitou súčasťou tohto procesu, preto dbajte na to, aby ste ho nevynechávali!

Tip č. 6: Ukončite umývanie vlasov studeným opláchnutím

Bez ohľadu na to, či ste brunetka, blondínka alebo ryšavka, menej časté umývanie vlasov môže byť prospešné. Tento zvyk zabezpečí, že vlasy nezbavíte prirodzených olejov, ktoré ich vyživujú.

Krok, ktorý môžete zaradiť do svojej rutiny, je zabezpečiť, aby ste pri každom umývaní vlasov skončili studeným opláchnutím. Pomôže vám to udržať si lesklé a žiarivé vlasy.

Tip č. 7: Pri používaní olejov buďte opatrní

Oleje sa označujú za jeden z najlepších spôsobov výživy vašich vlasov - to nemusí byť úplne pravda, ale nie v prípade blond vlasov.

Oleje majú tendenciu spôsobiť, že vaše vlasy vyzerajú mastné a zaťažené, ak sa nepoužívajú v správnom pomere.

Musíte byť opatrní pri olejoch, ktoré majú žltý odtieň, pretože ten by sa mohol na vaše vlasy chytiť a ľahko ich zafarbiť, najmä ak máte platinové alebo biele blond vlasy.

Tip č. 8: Čítajte etikety a vyhýbajte sa sulfátom

Sulfáty sú pri výbere šampónu na zahodenie. Najbežnejšími z týchto sulfátov sú SLES (Sodium Laureth Sulfate) a SLS (Sodium Lauryl Sulfate), ktoré sa používajú vo viacerých šampónoch, aby vám pomohli dosiahnuť veľkú penu, ktorá vašim vlasom len škodí a neprospieva. Preto sa uistite, že si pozorne čítate etikety vždy, keď si kupujete šampón. 

Tip č. 9: Zvážte filter sprchovej hlavice

Vaša lokalita môže určovať množstvo chlóru, železa, minerálov a fluoridu vo vašej vode. To môže prispieť k tomu, ako rýchlo sa vaše blond vlasy stanú mosadznými.

Vloženie peňazí do dobrého filtra sprchovej hlavice môže pomôcť pri neutralizácii toku týchto prvkov, čím sa menej poškodia vaše blond vlasy.

Tip č. 10: Dôležitá je následná kontrola

Aby ste predišli poškodeniam, ako je lámanie a štiepenie končekov, zvážte pravidelné zastrihávanie, aby ste udržali svoje pramene pod kontrolou.

Strihaním každé dva mesiace sa môžete uistiť, že vaše odfarbené pramene zostanú čo najzdravšie. Pokiaľ ide o úpravu korienkov, načasovanie závisí od toho, ako rýchlo vám vlasy rastú.

Odporúčame retušovanie každých osem týždňov, aby ste si udržali stály odtieň blond. Ak chcete vynechať čo najviac údržby, odporúčame použiť krycí sprej alebo púder, aby ste skryli tieto zákerné odrasty.

Záverečné myšlienky

Tak a je to! Dodržiavajte týchto 10 profesionálnych tipov, aby ste si udržali blond vlasy lesklé, šťastné a zdravé.

  • Chráňte svoju blond farbu pred teplom
  • Udržujte ich hydratované
  • Zabezpečte si dlhotrvajúcu farbu pomocou fialového šampónu
  • Chráňte vlasy pred slnkom
  • Nevynechávajte hĺbkové ošetrenie a úpravu vlasov
  • Ukončite umývanie vlasov studeným opláchnutím
  • Buďte opatrní pri používaní olejov
  • Čítajte etikety a vyhýbajte sa sulfátom
  • Investujte do filtra sprchovej hlavice
  • Dôležité sú následné opatrenia

 

Späť do obchodu