IMUNITNÝ SYSTÉM - potraviny na posilnenie

Uprostred chrípok a vírusov je prirodzené, že premýšľate o tom, ako posilniť svoj imunitný systém.

Zdravé rozhodnutia a zmena životných návykov môžu podporiť zdravý imunitný systém. Zvýšenie konzumácie potravín rastlinného pôvodu, ktoré sú prirodzene bohaté na živiny, môže okrem iných zmien životného štýlu tiež pomôcť imunitnému systému v boji proti chorobám.

Ak chcete zdravý odštartovať nový rok, zvážte konzumáciu týchto piatich potravín na posilnenie imunity.

 OBSAH: 

  • Citrusové plody na Imunitný system 
  • Ovos na Imunitný system 
  • Sladké zemiaky na Imunitný system 
  • Cesnak na Imunitný system 
  • Jogurt na Imunitný system 

1. Citrusové plody na Imunitný system 

imunitný system

Citrusové plody sú bohaté na vitamín C, ktorý podporuje zdravý imunitný systém. Vitamín C je antioxidant, ktorý môže pomôcť pri hojení rán, chrániť epitelovú bariéru pred patogénmi a môže spustiť protizápalové signály. Niektoré štúdie ukázali, že vitamín C zrejme zabraňuje a lieči respiračné a systémové infekcie. Môže tiež pomôcť skrátiť dĺžku trvania príznakov prechladnutia, ale nemôže zabrániť tomu, aby niekto prechladol. Pridanie citrusových plodov do jedla je v tomto ročnom období správna cesta.

2. Ovos na Imunitný system 

imunitný system 1

Ovos obsahuje mnoho živín a bioaktívnych zlúčenín, ako sú polyfenoly, ktoré sa spájajú s antioxidačnými, protizápalovými a imunogénnymi reakciami. Ovos obsahuje aj vlákniny a beta-glukán, ktoré pomáhajú modulovať imunitný systém, čo je mimoriadne dôležité pre obranu pred infekčnými ochoreniami vrátane prechladnutia, chrípky. Ovos môže pomôcť optimalizovať imunitný systém aj nepriamo, a to úpravou obsahu mikrobioty. Všetky formy ovsených vločiek obsahujú rovnaké vitamíny, minerály, fytochemikálie a vlákninu. Vhodnými raňajkami, ktoré pomáhajú v boji proti infekciám, môžu byť teplé ovsené vločky pripravené z oceľových, ovsených vločiek alebo instantných ovsených vločiek bez príchute. 

3. Sladké zemiaky na Imunitný system 

imunitny system 2

Sladké zemiaky sú plné betakaroténu, prekurzora vitamínu A, ktorý je pre imunitný systém veľmi dôležitý. Je dobre známe, že karotenoidy, ako je betakarotén, zrejme znižujú poškodenie voľnými radikálmi. Sladké zemiaky sú bohaté aj na vitamín C, ktorý tiež podporuje imunitný systém. Obohaťte svoje jedlá o nové farby a živiny použitím sladkých zemiakov v dusených jedlách, pečených v rúre, buď samostatne alebo s inou zeleninou, alebo pripravených v pare.

4. Cesnak na Imunitný system 

imunitny system 3

Cesnak sa v tradičnej medicíne používa na prevenciu alebo liečbu chorôb. Vďaka rôznym bioaktívnym molekulám môžu cesnakové zlúčeniny pomáhať pri oprave DNA, spomaľovať rast rakovinových buniek a zmierňovať zápaly. Cesnak je bohatý na fytochemikálie, vyvolávajúce mnohé zdravotné výhody, s protizápalovými a imunomodulačnými vlastnosťami. Cesnak sa vo veľkej miere používa ako dochucovadlo v mnohých ázijských a stredomorských kuchyniach.

5. Jogurt na Imunitný system 

imunitný system 4Jogurt a iné probiotické potraviny pomáhajú budovať zdravý mikrobióm, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri fungovaní imunitného systému. Strava môže určiť, ktoré druhy mikróbov žijú v našich črevách. Probiotické potraviny - ako napríklad jogurt so živou aktívnou kultúrou, kombucha, kyslá kapusta, tempeh, miso a fermentovaná zelenina - obsahujú živé aktívne baktérie. Zaradenie niektorých z týchto prírodných probiotík do svojho stravovacieho režimu pomôže posilniť váš imunitný systém.

 

aaimunita

Späť do obchodu