Pomáha vám melatonín spať?

Obsah:

  • Čo je melatonín a čo robí melatonín?
  • Ako vám melatonín pomáha spať?
  • Aké sú výhody melatonínu a prečo ľudia používajú melatonínové doplnky na zaspávanie?
  • Koľko melatonínu môžem užívať?
  • Aké sú vedľajšie účinky melatonínu?

melatoninn

 

Melatonín v podstate pomáha kontrolovať cykly spánku a bdenia. Nachádza sa v potravinách, ako je mäso, obilniny, ovocie a zelenina, ako aj v doplnkoch stravy s obsahom melatonínu.

Všetci sa cítime najlepšie po dobrom spánku, ale niekedy može byť ťažké zaspať.

Mnohí ľudia bojujú s občasnou nespavosťou a nemajú pocit, že by každú noc spali dostatočne. Majú dosť nepokojných nocí plných prehadzovania sa.

Mali by ste však užívať melatonínové doplnky, ktoré vám pomôžu zaspať?

Pomáha vám melatonín pri spánku? Aké sú výhody melatonínu? Aké je správne dávkovanie?

Používanie melatonínu na podporu spánku je skvelý, prirodzený spôsob, ako zaspať bez rannej mrzutosti.

Melatonín navyše neobsahuje lieky a nevytvára návyky a doplnky stravy sa dodávajú v rôznych formách a príchutiach.

Prečítajte si viac informácií o tom, ako vám doplnky stravy s melatonínom môžu pomôcť pokojne spať, aby ste sa mohli rozhodnúť, či je čas zaradiť ich do svojho spánkového režimu a ktorý druh je pre vás vhodný!

melatonin

Čo je melatonín a čo robí melatonín?

Dobre, poďme na to technicky. Spánok je proces, ktorý je riadený dvoma hlavnými mechanizmami: cirkadiánnymi rytmami a homeostatickým spánkovým pohonom.

Melatonín je súčasťou procesu spánku! Je to hormón produkovaný epifýzou, čo je malá žľaza vo vašom mozgu.

Vaša epifýza prirodzene produkuje neurohormón melatonín každý deň, aby pomohla regulovať cirkadiánne hodiny uložené vo vašom mozgu. Melatonín v podstate pomáha riadiť cykly spánku a bdenia. Nachádza sa v potravinách, ako je mäso, obilniny, ovocie a zelenina, ako aj v doplnkoch stravy obsahujúcich melatonín.

Ako vám melatonín pomáha spať?

Produkciu melatonínu potláča svetlo, takže jeho hladina je zvyčajne nižšia počas dňa. V noci, keď sa zotmie, sa produkcia zvyšuje. Keď sa tak stane, váš mozog dostane správu a začne pripravovať vaše telo na spánok.

Ako vidíte, melatonín je neoddeliteľnou súčasťou procesu spánku vo vašom tele.

Aké sú výhody melatonínu a prečo ľudia používajú melatonínové doplnky na zaspávanie?

Mnohí dospelí ľudia zažívajú občasnú nespavosť. Ako vieme, život môže byť stresujúci a existujú určité skúsenosti, ktoré môžu negatívne ovplyvniť spánok a spôsobiť, že pokojné noci sú nedostupné, ako napríklad strata zamestnania, úmrtie člena rodiny alebo bežné životné premeny a fázy.

Krátke obdobia diffikčného zaspávania alebo ťažkostí so zaspávaním sú pomerne bežné a nemusia sa nevyhnutne vyskytovať ruka v ruke so závažným zdravotným stavom.

Vaše telo prirodzene produkuje melatonín, ale existuje niekoľko dôvodov, prečo ho vaše telo môže produkovať menej, ako potrebujete na kvalitný nočný odpočinok.

Napríklad zmeny vo vašom rozvrhu a používanie umelého svetla alebo elektronických obrazoviek vo večerných hodinách môžu zmiasť vnútorné hodiny vášho tela a ovplyvniť jeho produkciu. V dôsledku toho môžu ľudia používať doplnky melatonínu, ktoré im pomáhajú zaspať.

Okrem toho môžu doplnky melatonínu pomôcť pri jet lagu, keď sa vnútorné hodiny vášho tela neprispôsobili novému časovému pásmu.

Doplnky sú ľahko dostupné a môžete si ich zakúpiť bez receptu, ak si myslíte, že je čas zaradiť ich do svojej nočnej rutiny.

Aký doplnok melatonínu je však pre vás ten správny?

Tieto doplnky sa dodávajú v rôznych formách, ako sú žuvačky, tekutina a tablety, takže si môžete vybrať takú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim preferenciám. Okrem toho sú k dispozícii v širokej škále príchutí, ako napríklad ostružina alebo lesná jahoda vanilka.

Do 30 minút po užití melatonínu sa môžete začať cítiť pokojne a ospalo. Pri užívaní melatonínu je dôležité dopriať si aspoň šesť hodín spánku, aby ste sa na druhý deň necítili ospalí ako zvyčajne.

Koľko melatonínu môžem užívať?

Keďže melatonínové doplnky sa dodávajú v rôznych dávkach, možno si kladiete otázku - koľko melatonínu je príliš veľa? Štúdie naznačujú, že 1-2 miligramy melatonínu pomáhajú ľuďom zaspať bez toho, aby boli na druhý deň ospalí, takže sa môžu zobudiť svieži.

Hoci prirodzenou snahou môže byť užívať čo najvyššiu miligramovú dávku (napr. 10 miligramov alebo viac), aby sa dosiahol najlepší spánok, nemusí to byť nevyhnutne pravda.

V skutočnosti by to mohlo mať za následok zvýšenú ospalosť na druhý deň, pretože bude trvať dlhšie, kým melatonín vyprchá. Uistite sa, že na etiketách doplnkov stravy, ktoré používate, nájdete ideálne množstvo 1-2 miligramy, aby ste si zabezpečili pokojný spánok a cítili sa čo najlepšie.

Aké sú vedľajšie účinky melatonínu?

Hoci vedľajšie účinky melatonínu sú vo všeobecnosti mierne, môžu sa vyskytnúť nasledujúce:

  • Živé sny: Melatonín môže zvýšiť aktivitu snov a zanechať vám živé a nezabudnuteľné sny.
  • Ospalosť: Hoci je ospalosť pred spaním žiaduca, nadmerné užívanie môže spôsobiť ospalosť.

Spánok je cenená vec - a nevyhnutný biologický proces. Niekedy sa nám však do cesty postaví život a naše telo potrebuje trochu pomôcť s podporou hladiny melatonínu. Ak hľadáte prístup bez liekov, Sleep trip Melatonin vám pomôže zaspať prirodzeným spôsobom, aby ste sa mohli pustiť do svojho zajtrajška.

Späť do obchodu