Ranná starostlivosť o pleť v 5 krokoch pre žiarivú pleť

Obsah:

  • Úvod
  • Krok 1: Čistenie iba vodou
  • Krok 2: Hydrosol (tonikum)
  • Krok 3: Sérum a účinné látky
  • Ošetrenia
  • Krok 4: Hydratácia
  • Krok 5: Ochrana pred slnkom
  • Záver-Tip

Používaním produktov starostlivosti o pleť tým najúčinnejším spôsobom sa uistíte, že fungujú správne a neplytváte peniazmi na drahú starostlivosť o pleť.

Úvod

Môj režim starostlivosti o pleť, presnejšie moja ranná starostlivosť o pleť, sa zvykne meniť v závislosti od ročných období a stavu mojej pleti. S príchodom jari viac peelingujem, aby som sa zbavila suchej zimnej pleti, a používam hydratačné podklady (myslím oleje a hydratačné séra), ktoré sú menej ťažké (alebo mastné) ako tie, ktoré som používala v zime.

Nie je to však len o produktoch, ktoré používam, ale aj o poradí, v akom ich používam.

Ako stručné pravidlo platí, že výrobky na starostlivosť o pleť by sa mali aplikovať od najľahších po najťažšie.

Ak vás teda zaujíma, ako vyzerá moja jarná ranná rutina starostlivosti o pleť, prečítajte si viac informácií.

Krok 1: Čistenie iba vodou

Ráno čistím pleť len vodou. Keďže večer vykonávam kompletné čistenie, pri ktorom odstraňujem make-up a nečistoty, často cítim prípravok ešte aj na druhý deň ráno. Úprimne povedané, moja pleť nikdy nevyzerala lepšie, ako keď ju ráno čistím vodou.

Ak ste skeptickí, skúste použiť konjakovú hubku, čo je jemná exfoliačná hubka, ktorá je vyrobená z koreňa konjaku. Prírodné íly pomáhajú prirodzene čistiť pleť, opäť bez toho, aby ju zbavovali oleja.

Krok 2: Hydrosol (tonikum)

Po čistení používam hydrosol, ktorý dodáva pleti vodnú bariéru. Pomáha to pôsobiť ako dobrý základ pre všetko, čo bude nasledovať. Moje obľúbené hydrosoly obsahujú malé množstvo esenciálnych olejov, napríklad levanduľu alebo ružu, ktoré skvele pomáhajú účinným látkam preniknúť do pokožky (ďalší krok).

Krok 3: Sérum a účinné látky

Teraz je čas na to, čo ja nazývam "do'ťahy". Produkty, ktoré obsahujú zložku - spomeňte si na kyselinu salicylovú - určenú na dosiahnutie určitého účinku, sa považujú za "aktivátory". Bývajú to "rozjasňujúce" produkty alebo "korektory". Tieto produkty, plus séra, pôsobia na určité problémy, starosti alebo výhody pre vašu pleť.

Sérum sa aplikuje ako prvé, aby sa vsiaklo priamo do pokožky. Potom rada aplikujem aktívne látky a nechám ich niekoľko minút pôsobiť pred ďalšími krokmi. Týmto spôsobom sa ostatné produkty uzavrú.

OŠETRENIA (VOLITEĽNÉ)

Tento krok je voliteľný v závislosti od toho, či sa rozhodnete používať ošetrenie. V tejto fáze by som napríklad použila bodové ošetrenie na pomoc pri hojení pupienkov alebo by som mohla použiť akékoľvek ošetrenie očí (napríklad sérum, olej alebo krém). Ošetrenia sú zvyčajne "bodovo zamerané", takže bez ohľadu na konzistenciu ich nanášam až po sére.

Ak vykonávam bodové ošetrenie pupienkov, zvyčajne nechávam ošetrenie minútu alebo dve pôsobiť, pretože nechcem v ďalšom kroku rozotrieť ošetrenie po celej tvári.

Krok 4: Hydratácia

Potom prejdem k hydratačnému krému. Zvyčajne volím silnú hydratáciu pomocou balzamu na tvár alebo silného oleja na tvár. Krémy používam len zriedkavo, pretože mám pocit, že moja pleť lepšie reaguje na celé rastlinné oleje.

Olej pridám tak, že si ho vklepem do tváre a potom ho vmasírujem do pokožky ťahmi smerom nahor. Tento proces mi zvykne trvať niekoľko minút. Pomáha to zapracovať výrobok do pokožky a ja sa cítim rozmaznávaná mini masážou tváre.

Ak používam balzam, najprv ho zahrejte v rukách tak, že ho medzi nimi pretriete, aby získal mastnejšiu konzistenciu, a potom pokračujte, ako je uvedené vyššie. 

Krok 5: Ochrana pred slnkom

Vždy by ste mali použiť opaľovací krém. Ak sa chystám na bežky alebo budem vystavená slnku veľkú časť dňa, použijem opaľovací krém. Je to šetrné k životnému prostrediu a pomáha mi to chrániť sa pred hyperpigmentáciou a iným poškodením spôsobeným slnkom.

Tento prípravok zľahka vklepem do pokožky, akoby som ním všetko uzavrela.

Záver

Hoci sa produkty starostlivosti o pleť u jednotlivých ľudí líšia, poradie, v akom ich používate, môže znamenať rozdiel medzi účinnou rutinou a vyhadzovaním peňazí do kanálu. Prečo túto zimu nevyskúšať toto poradie a zistiť, ako vaša pleť zareaguje?

Tip: Ak chcete svoju pleť rozmaznávať aj z vnútra odporúčam používat kolagén pretože:

  • regeneruje a výživuje pleť
  • ako prevencia proti starnutiu pokožky
  • pomáha s kožnými problémami
  • pomáha zmierniť akné

aacoloxiogold

Späť do obchodu