Minimalistické tipy pre všetkých mužov, ktorí chcú investovať do starostlivosti o seba

Obsah:

  • Jednoduchá starostlivosť o pleť
  • Tu je niekoľko vecí, ktoré treba zvážiť.
  • Mali by ste si vybrať kyselinu salicylovú alebo benzoylperoxid?
  • Starostlivosť o pleť ide do hĺbky

Ak ste vynechávali starostlivosť o pleť, je načase si pohovoriť. Na obnovu, ochranu a dokonca aj rozmaznávanie svojej pleti nepotrebujete veľa. Odporúčame tie najzákladnejšie úpravy pre dlhotrvajúce výsledky. Príďte sa dozvedieť, ako bojovať proti vyrážkam, podráždeniu pri holení a tým jemným vráskam, ktoré sa z ničoho nič vyliahnu.

Navyše, trocha lesku zvonka ošetrí aj vnútro.

Tu sa dozviete, ako začať - alebo ako sa zdokonaliť, pretože vždy je tu niečo nové, čo vám pomôže vylepšiť váš lesk.

Jednoduchá starostlivosť o pleť

Tak ako všetko, čo robíme a očakávame výsledky, aj starostlivosť o pleť si vyžaduje dôslednosť. Vypracovanie rutinnej starostlivosti sa však môže zdať skľučujúce, ak neviete, čo máte robiť alebo používať.

1. Čistenie

Jednu vec majú chlapi v poriadku, a to, že si neumývajú tvár každé ráno. Príliš časté umývanie totiž môže zničiť prirodzené oleje vašej pleti.

To však funguje len vtedy, ak sa umývate každý večer. Každý deň začíname s čistým štítom, tak prečo nedovoliť aj vašej pleti skončiť na čerstvej nôte? Nenechajte nečistoty a znečistenie vsiaknuť do pórov cez noc.

Odporúča sa pred holením použiť jemný penivý čistiaci prostriedok, ktorý pomáha redukovať povrchovú mastnotu. Pokiaľ nemáte citlivú pleť, môžete striedať exfoliačný čistiaci prípravok na zlepšenie zážitku z holenia s jemným umývacím prípravkom.

Profesionálny tip: Ak máte mastnú pleť, môžete ráno na čistenie tváre použiť horúci uterák. Pre osvieženie ju postriekajte studenou vodou.

2. Obnovenie

Naša pleť dostáva časom zabrať vďaka voľným radikálom, ktoré spôsobujú oxidačný stres. Bez toho, aby sme zachádzali do lekcie chémie, oxidačný stres súvisí s negatívnou reakciou nášho tela na zlé veci, ako napr:

  • znečistenie ovzdušia
  • cigaretový dym
  • priemyselné chemikálie
  • UV žiarenie

Antioxidačné sérum, napríklad vitamín C, pomáha znižovať poškodenie a malo by sa používať ráno pod hydratačný krém.

Aplikujte ho po holení.

Profesionálny tip: Pred spaním sa odporúča osobám po tridsiatke a starším krém s retinolom. Retinol pomáha vyhladiť jemné linky a vrásky.

3. Hydratujte a chráňte

Ráno po antioxidačnom sére použite hydratačný krém s ochranným faktorom SPF 30. Opaľovací krém nie je určený len na pláž alebo vonkajšie športy. Náhodné vystavenie sa slnku, ako napríklad čas, ktorý strávite na ceste na vlak alebo popíjaním piva na terase po práci, sa sčítava a spôsobuje poškodenie pokožky.

Na noc si vyberte ľahký hydratačný krém bez opaľovacieho krému.

Profesionálny tip: Ak vaša pokožka nie je suchá, nemusíte ju v noci hydratovať! Hydratácia je niečo podobné ako pitie vody. Používajte ju vtedy, keď ju potrebujete.

Tu je niekoľko vecí, ktoré treba zvážiť.

1. Poznajte svoj typ pleti

Muži majú tendenciu mať mastnejšiu a hrubšiu pleť, najmä kvôli účinkom testosterónu. Mnohé výrobky pre chlapov budú mať zloženie zamerané na boj proti mastnote. Ak však máte šupinatú, suchú pokožku, hľadajte produkty, ktoré sa zaoberajú touto problematikou. Na suchú pleť sa odporúča krémový čistiaci prípravok a silný hydratačný krém.

Môžete mať aj kombináciu mastných a suchých miest. V takom prípade hľadajte produkty určené pre zmiešanú pleť. Ak máte citlivú pleť, môžete byť náchylní na pálenie, pálenie alebo podráždenie. Vyberajte si výrobky, v ktorých je uvedených čo najmenej zložiek.


2. Zabudnite na pohlavie

Produkty určené pre mužov sú fajn, ale mnohé produkty starostlivosti o pleť sú unisex a zvyčajne sú vhodné pre mužov aj ženy.

Neobmedzujte sa na rady starostlivosti o pleť na základe obalu. Ak dúfate, že sa vyhnete vôňam, hľadajte výrobky bez parfumácie. Alebo sa rozhodnite pre výrobky so zemitými alebo drevitými esenciálnymi olejmi, ako je santalové alebo cédrové drevo. Tie môžu mať tiež upokojujúci účinok. 

acoloxiogold


3. Experimentujte

Výber starostlivosti o pleť je často jednoduchý ako pokus a omyl. Ak je to možné, kupujte výrobky v obchode, ktorý umožňuje vrátenie, alebo začnite so vzorkami.

Ak stále neviete, čo si do svojej kozmetickej skrinky zaradiť, jedným zo spôsobov, ako sa pohrať s výrobkami, je objednať si predplatné alebo vzorkovnicu, ktorá vám posiela výber cestovných veľkostí podľa vašich preferencií.

Hrboľaté textúry sú zvyčajne najväčším problémom, s ktorým sa chlapi stretávajú, pokiaľ ide o starostlivosť o pleť. 

Holenie je jednou z najčastejšichpríčin podráždenia, ale správna rutina starostlivosti o pleť v spojení s holením môže pleť zlepšiť.

Začnite s niečím jednoduchým, napríklad s umývaním kyselinou salicylovou alebo benzoylperoxidom denne v sprche. Tento typ čistiaceho prostriedku pomôže liečiť väčšinu nerovností, ako je folikulitída, zarastajúce chĺpky a akné. Ak vám zarastajú chĺpky alebo ste príliš podráždení z holenia, odporúčam elektrické holiace strojčeky. Majú tendenciu byť o niečo šetrnejšie k pokožke.

Mali by ste si vybrať kyselinu salicylovú alebo benzoylperoxid?

  • Kyselina salicylová pôsobí ako exfoliant pred holením, pretože odstraňuje odumreté bunky z pórov a povrchu pokožky. Je to aj protizápalová látka a antioxidant, ktorý dokáže bojovať proti začervenaniu a poškodeniu.
  • Benzoylperoxid bojuje proti baktériám, ktoré môžu spôsobovať ranky, ale je drsnejší a môže citlivú pokožku štípať alebo páliť.

 Starostlivosť o pleť ide do hĺbky

Ženy už dlho používajú návyky a produkty starostlivosti o pleť ako spôsob, ako sa pripraviť na deň alebo ako sa v noci odreagovať. Chlapi by ich mali nasledovať, ak tak ešte neurobili.

Aj jednoduchý režim sa môže stať súčasťou toho, čo robíte pre svoju pohodu. Ak si myslíte, že návyky starostlivosti o pleť sú márne nieje to tak.

Späť do obchodu