4+1 tipy pre zdravé a krásne vlasy

 

Kto by nechcel mať pekné a zdravé vlasy. Kto by nechcel mať bohatú hrivu, ktorá by korunovala jeho vzhľad. Naša pokrývka hlavy je vždy na očiach, takže je ťažké zakryť rôzne nedostatky, ako sú lupiny, mastné alebo naopak príliš vysušené či lámavé vlasy. Ako sa teda starať o vlasy, aby sa nelámali, nemastili, nekrepovali a nevypadávali? Ako si udržať zdravé vlasy po celý život?

Tu je niekoľko tipov, ako to dosiahnuť:

1. Starostlivé umývanie a starostlivosť o vlasy

2. Pozor na vysoké a nízke teploty

3. Uistite sa, že farbenie nepoškodzuje vlasy

4. Nedovoľte, aby sa vaše vlasy zhoršili nezdravým životným štýlom

... a ďalší tip: doplňte kolagén

 

1. Starostlivé umývanie a starostlivosť o vlasy


Prvá vec, ktorá nám napadne, keď sa povie starostlivosť o vlasy, je umývanie vlasov. Ale každodenné umývanie vlasov im veľmi neprospieva. Vyplavuje kožný maz, ktorý má vlasy vyživovať. Vlasy si stačí umyť raz za dva alebo tri dni, pokiaľ sa nenachádzate v prašnom alebo inak škodlivom prostredí. Pri umývaní tiež nemusíte plytvať šampónom, vždy stačí len malé množstvo. Na čom však nesmieme šetriť, je opláchnutie šampónu z vlasov - to by malo byť naozaj dôkladné.

  • Ošetrenie vlasov po umytí - kondicionér, maska alebo balzam na vlasy?

Šampónom sa zbavíte nečistôt, potu, prachu, ako aj laku na vlasy a iných stylingových prípravkov. Umývanie vlasov otvára vlasové stonky a po umytí sa musia vlasy opäť uzavrieť, aby neboli vystavené vonkajším škodlivinám. Preto by sa po dvojnásobnom umytí šampónom mal použiť kondicionér, maska alebo balzam.

  • Ktorý z týchto produktov si mám vybrať?

Kondicionér je najľahší výrobok a používa sa na vlasy, ktoré sú relatívne zdravé, a teda nie sú poškodené. Kondicionér sa po niekoľkých minútach vymyje a vlasy sú lesklejšie, ľahšie sa rozčesávajú a upravujú.

Kondicionér použite na vlasy, ktoré majú konkrétny problém - napríklad ak potrebujete hydratovať suché vlasy, zbaviť sa rozštiepených končekov alebo tiež upokojiť podráždenú pokožku hlavy. Kondicionér vlasy vyživuje, zjemňuje a dodáva im lesk.

Maska na vlasy je najhustejšia zo všetkých výrobkov na starostlivosť o vlasy a obsahuje najviac ošetrujúcich zložiek, ktoré prenikajú hlboko do vlasov a zaceľujú ich. Masku možno používať v dlhších intervaloch, napr. raz za jeden až dva týždne, v závislosti od stavu vlasov.

  • Dá sa maska a kondicionér kombinovať?

Namiesto kondicionéru môžete použiť hydratačné masky. Jednoducho si vlasy dvakrát umyte šampónom, osušte uterákom a naneste masku. Potom stačí masku zmyť a ošetrenie je dokončené.

Ak však na vlasy nanesiete proteínovú masku, musíte po nej použiť kondicionér, pretože samotný proteín nemá schopnosť uzavrieť povrch vlasov.

  • Kedy používať sérum na vlasy?

V kozmetike sa sérum vzťahuje na výrobok s vysokým obsahom pomocných látok. Účelom vlasového séra je vyživovať vlasy a dodávať im potrebné látky v čase, keď sú slabé, vypadávajú, štiepia sa im končeky, krepatia sa alebo sú krepaté a nepoddajné. Špeciálne séra sú vhodné aj na ošetrenie vlasov vo vyššom veku, keď strácajú kolagénové a elastínové väzby medzi bunkami, a tým aj pružnosť. Sú tiež poréznejšie a ľahšie sa vysušujú. Sérum na vlasy používajte podľa pokynov na obale. Niektoré sa neoplachujú a používajú sa denne, iné sa aplikujú pred umývaním (pred praním).

 

  • Výber správnej kozmetiky

Dôležité je tiež vybrať si správny šampón, kondicionér alebo masku na vlasy. Šampóny, kondicionéry, masky a vlasové séra zaberajú dlhé regály v drogériách. Ako sa tu zorientovať? Na krabici môžeme vidieť rôzne štítky:

Ak máte husté, hrubé alebo vlnité vlasy a potrebujete ich uhladiť, vyberte si hydratačné (zvlhčujúce, hydratačné) produkty.

Produkty na zväčšenie objemu sú určené pre jemné a mastné vlasy.

Posilňujúce šampóny a kondicionéry sú vhodné pre krehké, zosvetlené a lámavé vlasy.

Vyvažujúce šampóny majú zloženie vhodné pre normálne, zdravé vlasy.

 

2. Pozor na vysoké a nízke teploty


Vlasy nemajú rady príliš vysokú teplotu, preto pri umývaní zmiernite teplotu a používajte len vlažnú alebo studenú vodu. Ani príliš časté kulmovanie alebo sušenie vlasov horúcim vzduchom vašim vlasom neprospieva. Najlepšie je nechať ju schnúť pri prirodzenej izbovej teplote.

Chráňte svoje vlasy pred slnkom aj chladom

Vyskúšajte rôzne šatky, klobúky a chráňte nimi vlasy pred príliš ostrým slnkom aj mrazom. Kvalite vašich vlasov neprospievajú teploty pod bodom mrazu ani teplotné šoky, t. j. prechody medzi teplom a chladom. Rozhodne nechoďte do chladu s mokrými alebo vlhkými vlasmi.

Vlasom škodí aj suchý vzduch vo vykurovaných miestnostiach. Vysušuje vlasy a môže spôsobiť ich lámanie.

 

3. Aby farbenie nepoškodilo vlasy

 

Či už farbou zakrývate šediny, alebo chcete získať zaujímavejší odtieň, uistite sa, že farbením vlasy príliš nepoškodíte. Načo je vám pekný odtieň farby, ak sú vaše vlasy suché, krehké a bez lesku?

Farbenie je lepšie zveriť kaderníkovi, ktorý vyberie farbu a postup, ktorý je šetrný k vašim vlasom. Farbené vlasy by sa mali ošetrovať a vyživovať špeciálnou kozmetikou na farbené vlasy. V drogériách alebo e-shopoch ľahko nájdete šampón, kondicionér, balzam alebo masku, ktoré vám pomôžu udržať farbu vlasov čo najdlhšie v dobrom stave a zároveň prispejú k dobrej kondícii vlasov.

Trvalé farbenie ovplyvňuje samotnú štruktúru vlasov. Aby mohol farebný pigment preniknúť do vlasov, naruší sa vonkajšia vrstva vlasov a zvýši sa ich pórovitosť. Farbené vlasy sa preto ľahšie poškodzujú, vysušujú a lámú.

Rozmaznávanie farbených vlasov olejovými zábalmi

Raz týždenne urobte farbeným vlasom olejový zábal. Najlepší je kokosový, olivový alebo jojobový olej. Naneste olej na vlasy a nechajte ho pôsobiť aspoň 45 minút. Potom ho opláchnite vlažnou vodou a vlasy umyte studenou vodou. Olejový zábal môžete nechať na vlasoch aj cez noc. Jednoducho si zakryte vlasy lepiacou fóliou a choďte spať

 

Čo poškodzuje farbené vlasy

Časté umývanie - každodenné umývanie nie je pre vlasy dobré. Okrem toho sa pigment z farbených vlasov vymýva pri každom umývaní. Takže ten krásny odtieň, ktorý ste s kaderníkom vyladili, si čoskoro vyberie svoju daň.

 

Chlórovaná voda - Chlór rozpúšťa ochrannú bariéru vlasov tvorenú kožným mazom, vlasy sa vysušujú, strácajú lesk a lámu sa. Zlúčeniny chlóru sa používajú na priemyselné bielenie, preto je logické, že chlórovaná voda vybledne na farbe vlasov. A farbené vlasy blednú ešte rýchlejšie, pretože chlór ľahko reaguje s chemickými prípravkami na farbenie vlasov.

 

4. Nedovoľte, aby sa vaše vlasy zhoršili nezdravým životným štýlom

 

Napriek všetkej starostlivosti a kvalitnej kozmetike môžu vlasy uschnúť. Môže za to nadmerný stres a nezdravý životný štýl. Nedostatok spánku alebo dokonca hormonálne výkyvy ovplyvňujú kvalitu vlasov. Fajčenie a nadmerné pitie alkoholu môžu spôsobiť predčasné starnutie vlasov.

 

Zdravá strava pre lepší stav vlasov

To, čo jeme, môže mať na kvalitu našich vlasov väčší vplyv, ako si myslíme. Dbajte na prísun správnych živín a vitamínov a vaše vlasy budú zdravšie. Najmä starnúce vlasy ocenia stravu bohatú na kolagén a ďalšie prospešné látky.

Biotín alebo vitamín B7 pomáha posilňovať vlasy. Jedzte preto orechy, hovädzie mäso, varené vajcia, celozrnné výrobky, banány a karfiol. Citrusové plody, hnedá ryža, ustrice, zelená listová zelenina, losos, šošovica, jogurt sú tiež dôležité v strave pre dobrý stav vlasov.

Vlasom prospeje aj konzumácia sýto sfarbeného ovocia a zeleniny s vysokým obsahom karotenoidov. Sú zdrojom vitamínu A, ktorý podporuje tvorbu kožných buniek. Toto ovocie a zelenina majú tiež vysoký obsah vitamínu C, ktorý je užitočný pri tvorbe kolagénu. Vitamín C a karotenoidy sú tiež antioxidanty, ktoré bojujú proti škodlivým voľným radikálom.

Naše vlasy ocenia, ak budeme dbať na pitný režim. Najvhodnejšia je čistá voda, čaje a ovocné a zeleninové nápoje.

 

 

... a tip navyše: veľa kolagénu

Dostatok kolagénu v tele je dôležitý pre kvalitu vlasov. V našej strave je kolagén obsiahnutý v mäse, vývaroch, rybách, najmä mastných, ako je losos, vaječných bielkoch atď.

Kolagén v strave však často nestačí na výživu vlasov, preto je vhodné siahnuť po kolagénových prípravkoch. Najmä v zrelom veku telo neprodukuje dostatok kolagénu, ktorý je potrebný pre správne fungovanie vlasových mazových žliaz.

Pri výbere vhodného kolagénu sa zamerajte na formu, v ktorej je kolagén obsiahnutý:

Natívny kolagén v jeho prirodzenej forme, t. j. nezmenený a nemodifikovaný. Ten sa horšie vstrebáva a nie je taký účinný.

Hydrolyzovaný kolagén alebo kolagénové peptidy sú upravené tak, aby sa ľahšie vstrebávali, takže ich užívanie prináša lepšie výsledky.

 

Dôležité je tiež užívať 3 000 až 10 000 mg kolagénu denne.

 234628699_2909781535901246_6555576382509496454_n

"Na nasom trhu je slusne mnozstvo kolagenov, ze sa niekedy nevieme zorientovat, ako si vybrat ten naj???????? zalezi, co od kolagenu ocakavate, napriklad povedzme “omladnutie” (zlepsenie stavu pokozky, ale aj vlasov, nechtov, rozjasnenie, predchadzanie znakom starnutia,...) vtedy je najlepsie uzivat kolagen spolu s kyselinou hyaluronovou ???? a teda, najlepsie je ak uz kolagen obsahuje kyselinu hyaluronovu, ako COLOXIO Gold.

Odkázala Silvia Cisariková svojím sledujúcim.

 

 

 

Kolagénové produkty Coloxio:

 

Coloxio - s obsahom 3000mg kolagénu

Coloxio Gold - s obsahom 6000mg kolagénu

 

 

 

Užívaním Coloxia obohatíte svoje telo o ďalšie dôležité vitamíny a prvky:

Vitamín C stimuluje tvorbu kolagénu v tele.

Kyselina hyalurónová stimuluje tvorbu kolagénu a stimuluje jeho rast.

Zinok tiež prispieva k dobrému stavu mazových žliaz, na ktoré sú napojené vlasové folikuly.

Selén je prvok dôležitý pre zdravý rast vlasov a zabraňuje ich vypadávaniu. Dostatok selénu pôsobí proti vzniku lupín.

Vitamín B2 má antioxidačné účinky

 

 

Späť do obchodu