7 zaujímavých príznakov, že ovulujete

Je celkom zrejmé, kedy máte menštruáciu (veď viete, vďaka kŕčom, krvi a všetkému). Ale ďalšia dôležitá časť menštruačného cyklu - ovulácia, ktorá nastáva okolo 14. dňa cyklu a označuje vaše najplodnejšie obdobie v mesiaci. Napriek tomu, aj keď neviete, kedy ovulujete, vaše telo to určite vie.
Kolísanie estrogénu a progesterónu, dvoch hlavných pohlavných hormónov u ľudí s vaječníkmi, ovplyvňuje všetko od spôsobu chôdze cez oblečenie, ktoré nosíte, až po ľudí, ktorých považujete za atraktívnych. Tu je sedem spôsobov, ako môžete vy (a ostatní) zistiť, že ste plodná a ovulujete.

ovulacia

OBSAH:

  • Červenáte sa
  • Chcete byť odvážna
  • Váš stisk ruky je pevnejší
  • Cítite motiváciu ísť do posilňovne
  • Váš hlas je mimoriadne vzrušujúci
  • Tancujete sexi
  • Cítite sa vzrušení

Pri ovulácii sa červenáte

Nemusíte sa hanbiť, ak sa ľahko začervenáte. V skutočnosti štúdia z Glasgowskej univerzity zistila, že pokožka žien je ružovejšia a viac sa červená, keď sú plodné. Podľa štúdie môžete za tento ružový lesk vďačiť zvyšujúcej sa hladine hormónu estradiolu. Tento hormón dosahuje najvyššiu hladinu v čase ovulácie, čím sa vám do tenkej pokožky tváre nahrnie krv - a vaše líca sa stanú netopierím signálom zdravia a plodnosti. Tento efekt môže byť tiež jedným z dôvodov, prečo je nosenie rúžu také populárne.

Pri ovulácii chcete byť odvážna

Teda farby. Červená a ružová môžu byť farbami lásky z nejakého dôvodu, podľa štúdie z roku 2013 uverejnenej v časopise Psychological Science - a nemá to nič spoločné s cukríkovými srdiečkami. Výskumníci zistili, že ženy si počas ovulácie častejšie vyberali oblečenie v odtieňoch červenej, pričom sa domnievajú, že si podvedome vyberali jasné odtiene, aby na seba upozornili, keď sa cítili najviac sexi. Ľudia si počas ovulácie vyberajú aj oblečenie, ktoré vo všeobecnosti viac púta pozornosť, dodáva Vranich.

ovulacia (2)

Pri ovulácii je váš stisk ruky pevnejší

Ak vás niekto niekedy privítal pri podaní ruky žartovným "Hej, Krištof!", možno vám zložil kompliment viac než len za profesionálny stisk. Štúdia uskutočnená Adamsovou štátnou univerzitou v Colorade zistila, že ženy, ktoré mali vysokú silu stisku ruky, mali aj viac detí. Byť silný je vonkajším signálom zdravia a môže sa používať ako jemný ukazovateľ dobrej plodnosti, konštatujú vedci vo svojej práci. Poukázali na to, že sila sa často používa ako spôsob identifikácie dobrého párovacieho potenciálu u mužov, ale podľa tohto výskumu môže byť rovnako dôležitá aj u žien.Vaša tvár vyzerá jasnejšie

Podľa štúdie z Anglicka môže byť skutočnosť, že ste v ovulácii, napísaná na vašej tvári. Muži vnímaju plodné ženy ako zdravšie, ženskejšie a príťažlivejšie - to všetko vďaka dodatočnému estrogénu, ktorý prichádza s ovuláciou. Ďalšie zaujímavé zistenie štúdie: Dobrovoľníci už nedokázali rozlíšiť ženy v plodnej fáze od ostatných, keď boli nalíčené, čo naznačuje, že trochu rúžu a maskary účinne napodobňuje tieto biologické signály.

Pri ovulácii cítite motiváciu ísť do posilňovne

V dôsledku kolísania hladiny hormónov môžete mať v strednej časti cyklu viac energie na cvičenie - a môžete sa tiež cítiť viac zameraná na ciele súvisiace s chudnutím. Podľa štúdie, ktorú uverejnila Národná vedecká nadácia, majú ženy väčšiu motiváciu chudnúť v čase ovulácie. Vedci predpokladajú, že je to zo zvýšenej túžby vyzerať čo najlepšie, aby ste prilákali partnera. Ženy, ktoré neboli v plodnom období alebo užívali antikoncepčné tabletky, takéto mesačné výkyvy nevykazovali, uvádza sa v štúdii.

Pri ovulácii je váš hlas mimoriadne vzrušujúci

Keď sa s potenciálnym partnerom rozprávate v čase, keď ste najplodnejšia, môže mu naskočiť husia koža - doslova. Štúdia z roku 2015 uverejnená v časopise Physiology and Behavior zistila, že hlas ženy sa v priebehu cyklu mení a v čase ovulácie nadobúda zvláštnu farbu. V štúdii sa ukázalo, že keď muži počuli hovoriť plodné ženy, elektrická aktivita v ich koži sa zvýšila o 20 percent.

Hormóny ovplyvňujú mäkké tkanivo hrtana, hrdla a hlasiviek rovnako ako krčok maternice, vysvetľuje doktorka Melanie Shoup-Knoxová, psychologička z James Madison University a vedúca výskumníčka. "Tieto tkanivá majú receptory pre estrogény a progestíny," povedala Shoup-Knox pre Huffington Post. "Zmeny v množstve týchto hormónov môžu spôsobiť zmeny v prietoku krvi, opuch a zadržiavanie vody v hlasivkách, čo môže mať za následok zmeny v plynulosti hlasu a chrapľavosť," dodala.

Pri ovulacii tancujete viac sexi

Ak ste sexy a viete to, potom to vaše tanečné pohyby môžu skutočne ukázať.  Výskumníci zistili, že ovulujúce ženy si častejšie vyberali provokatívnejšie oblečenie, tancovali viac sexi a dokonca aj inak chodili. A neplatí to len pre tanečnice: "Zistil som, že ženy nosia kratšie sukne, sú otvorenejšie k jednoliatym mužom a sú tolerantnejšie k mužom s vysokým obsahom testosterónu, keď sú plodné,"

abalicky

Pri ovulacii sa cítite vzrušení

Toto spojenie je celkom jednoduché: Počas ovulácie sa pravdepodobne cítite vzrušená, pretože vtedy je najväčšia pravdepodobnosť, že otehotniete. "Najdôležitejším vodítkom je pocit vzrušenia alebo roztopašnosti,". "Je pravdepodobné, že dni, keď ste najviac vzrušená, sú vaše najplodnejšie," dodáva. Počas ovulácie je vaša hladina testosterónu najvyššia a testosterón je kľúčový hormón zodpovedný za sexuálnu túžbu. Vzrušenie počas ovulácie je v podstate spôsob, akým vaše telo hovorí: "Áno, teraz je čas na plodenie."

ovulacia (1)

Späť do obchodu