Nízke libido? Ako zvýšiť sexuálny apetít u žien?


Lieky a terapia vám môžu pomôcť získať späť váš dych

Všetci máme rôzne predstavy o tom, ako vyzerá aktívny a naplnený sexuálny život.

 

Predstavte si svoj sexuálny život ako jazdu autom pri obľúbených melódiách: Niektorí ľudia jazdia s hudbou na plné pecky a spievajú si v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu, čokoľvek sa im zapne. Iní ľudia majú hlasitosť o niečo nižšiu. Niektorí ľudia majú radi len niekoľko vybraných piesní alebo interpretov. Alebo možno potrebujú nejaký čas na vyskúšanie niekoľkých zoznamov skladieb, kým nenájdu ten správny, ktorý ich dostane do tanečnej nálady.

 

Rôzni ľudia majú rôzne preferencie - či už hovoríme o hudbe alebo o živote medzi posteľami. A či už váš sexuálny život vyznáva úderné párty džezy alebo vkusný ľahký jazz, nie je na tom nič zlé... ak si to vyberiete. 

Ale čo ak vám to už nevyhovuje? Čo ak hľadáte sexuálny život, ktorý je tak trochu rock-and-roll, ale zdá sa, že v súčasnosti nemôžete zvýšiť hlasitosť?

 Nízke libido vo vás môže zanechať pocit osamelosti, frustrácie a nenaplnenia vo vašich vzťahoch. Našťastie existujú spôsoby, ako opäť naštartovať svoju hudbu.

"Nie je vôbec nezvyčajné, že sa váš sexuálny záujem zmení a postaví sa do cesty zdravému a naplnenému sexuálnemu životu".Nemusíte však žiť s nízkym libidom. Existujú možnosti na zvýšenie sexuálnej túžby, ktoré môžu byť veľmi účinné.

 

Nízke libido sa môže stať komukoľvek bez ohľadu na pohlavie, vek alebo sexuálnu orientáciu. Prečo ženy bežne pociťujú nízku sexuálnu túžbu a aké možnosti sú k dispozícii na zvýšenie vášho libida.

 

1. Čo spôsobuje nízke libido?


Existuje viacero dôvodov, prečo sa ženská sexuálna túžba môže posunúť do neutrálnej polohy.

Fyzické zmeny môžu urobiť svoje na vašom sexuálnom záujme. Nové lieky a iné zmeny vášho zdravia môžu ovplyvniť váš záujem o vzrušovanie. Do úvahy môže prichádzať aj váš vek, pretože nízka sexuálna túžba sa bežne spája so zmenami, ku ktorým dochádza v perimenopauze a postmenopauze. A niektorým ľuďom môžu brániť v nálade problémy v tom, ako vaše telo reaguje na sex a sexuálne vzrušenie - napríklad svalové napätie, prietok krvi a lubrikácia.

 

Okrem toho emocionálne boje môžu odsunúť sex na vedľajšiu koľaj, najmä ak žijete s obavami, ako napr:

 


A v iných prípadoch môžete pociťovať zníženú sexuálnu túžbu bez zjavnej príčiny - tento stav sa niekedy nazýva hypoaktívna porucha sexuálnej túžby. 

Nízke libido môže prameniť z rôznych príčin a v hre môže byť viacero problémov. Dôležité je uvedomiť si, že nie ste sami a že nízka sexuálna túžba nie je odrazom vás alebo vášho vzťahu.

Libido 

2. Spôsoby, ako zvýšiť nízke libido


V závislosti od príčin vášho zníženého sexuálneho záujmu sú k dispozícii lieky a iné možnosti, ktoré vám môžu pomôcť dostať sa späť do pohody.

 

Nízka sexuálna túžba je často multifaktoriálna a lieky nemusia vyriešiť všetko. Je dôležité preskúmať príčiny. Lieky spolu s návštevou sexuológa môžu byť veľmi užitočné pri rôznych problémoch so sexuálnou dysfunkciou.

 

3. Terapia rozhovorom


Hoci lieky na predpis môžu riešiť niektoré fyzické aspekty, ktoré vás dostanú "do nálady", pomôcť môže aj emocionálna podpora. Najmä ak je vaše nízke libido spojené s nejakými sociálnymi, emocionálnymi, medziľudskými alebo duševnými problémami.

 

Pre väčšinu ľudí je sex a sexuálne vzrušenie dvojaké - potrebujete, aby vaše telo reagovalo určitým spôsobom, a musíte mať aj duševný záujem. Ak je vaša myseľ zameraná na iné starosti, sexuálna túžba ľahko ochabne. 

Rozhovor s odborníkom  vám môže pomôcť lepšie riešiť všetky psychologické prekážky, ktoré brzdia vaše libido. 

Ak spozorujete pokles záujmu o sex, môžete sa cítiť izolovaní ale nemusíte trpieť v tichosti.

Nehanbite sa podeliť o zmeny vo vašom libide, najmä ak vám spôsobujú ťažkosti. Sex je prirodzenou súčasťou života. A na vašom sexuálnom zdraví záleží rovnako ako na tom ostatnom."

Späť do obchodu